Sinds schaatsicoon Ria Visser (60) op televisie bevestigde seks te hebben gehad met NOS-boegbeeld Mart Smeets (74), zijn hun namen voor eeuwig aan elkaar verkleefd. Het ging om een romance tijdens de Olympische Winterspelen van 1980. Pikant: Mart was toen drieëndertig, Ria pas achttien jaar jong...

Mart zegt dat hij en Ria toentertijd samen hard hebben gelachen om hun avontuurtje en tot op de dag van vandaag goed contact hebben. Naast Marts toenmalige, eerste echtgenote Willemien kon Marts dochter Nynke echter allerminst om het voorval lachen en blijkt ze het verschrikkelijk te vinden als haar beroemde vader in het openbaar over zijn uitglijder met de schaatstopper praat. Überhaupt ligt die tijd gevoelig binnen de familie. ‘Mijn kinderen kozen na de scheiding de kant van hun moeder, wat ik goed begrijp,’ vertelt Mart in Volkskrant Magazine. ‘Mijn dochter kon ook niet tegen dat nieuws over Ria Visser, bijvoorbeeld. Kan ik me goed indenken.’ Ook vertelt Mart zijn kinderen vanwege zijn nomadenbestaan in een gedeelte van hun jeugd tekort te hebben gedaan.

Article continues after the ad

Te laat

Mart: ‘De spijt kwam te laat. De spijt, over dat ik ze niet meegemaakt heb bij overgangsfeestjes, en dat soort dingen, omdat ik weer in de Vuelta zat, of de Midi Libri (wielerkoersen – red.) of ik was een film aan het maken in Denver. En dan nam ik wel twee leuke T-shirts voor ze mee, maar ik was er niet. Er waren jaren dat ik vijf, zes, zeven maanden weg was, dat ik dacht dat Schiphol mijn thuis was.’ Dat was lang niet de enige manier waarop Mart nadelige gevolgen ondervond van zijn status als tv-icoon. Hij kreeg niet alleen eens in een trein tien minuten lang een mes op de keel gedrukt van een voetbalfan, er blijkt zelfs iemand te zijn geweest die hem wilde vermoorden! 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.