Na Jennifer Lawrence, Emma Watson en de Nederlandse Laura Ponticorvo is ook Carice van Houten het slachtoffer van hackers. Er zijn pikante foto's uit de privécollectie van de actrice en haar vriend Guy Pearce uitgelekt. 

Lees ook: Carice van Houten biecht grootste verslaving op

The Fappening

De hackers dreigden eerder om de naaktfoto's online te zetten. En die nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Het lijkt erop dat het een actie is van The Fappening 2.0, een hackersgroep die eerder de iClouds van verschillende sterren heeft gehackt en vervolgens op internet heeft gezet. 

Videogesprek

Carice is het nieuwste slachtoffer. Op de naaktfoto's is de BN'er in bed, in bad en op de bank te zien. Het zijn screenshots van een videogesprek met haar vriend Guy, die ook in beeld is. Het management van Carice van Houten wil niet reageren op het lekken van de foto's.

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders