Dat een tv-carrière grillig kan verlopen, weet Patrick Martens als geen ander. De Koffietijd-presentator gaf ooit alles op om zijn droom na te jagen, maar dat liep heel anders dan hij had gedacht.

Patrick Martens (43) volgde, na een ongelukkige periode op de land- en tuinbouwschool, een tekenopleiding aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen. Maar ondertussen verlangde hij naar een acteercarrière. Dat werd zó hevig, dat hij vlak voor zijn eindexamen zijn tekenstudie afbrak en zich aanmeldde bij een vooropleiding van de toneelschool. Zijn ouders waren razend: Patricks opleiding had veel gekost en ze vreesden dat hij zijn leven vergooide. Maar ze draaiden bij toen bleek dat castingdirector Harry Klooster Patrick had benaderd voor de rol van Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden. ‘Dat ik op straat werd herkend, vond mijn moeder nog leuker dan ikzelf,’ vertelt Patrick in Margriet.

Droombaan

Zijn soapavontuur was na een jaar echter ineens voorbij. Toen bleek dat Morris uit de kast zou komen, blokkeerde de toen 21-jarige Patrick. Hij wist al dat hij jongens leuk vond, maar was daar nog niet voor uit gekomen. Om in de soap dan homoseksueel te zijn, dát durfde Patrick niet. ‘Dat kwam veel te dichtbij.’ Hij vond het verliezen van zijn droombaan erg pijnlijk en moeilijk. Patrick had in Rijsbergen, het Brabantse dorp waar hij is opgegroeid, immers alles opgegeven om zijn hart te volgen. Maar hij was er gewoon nog niet aan toe om over zijn geaardheid te praten. Patrick had het wel zijn drie jaar oudere broer toevertrouwd. Niet veel later vertelde hij het met hem aan hun ouders. Dat ging gepaard met angst en veel tranen. ‘Omdat ik dacht dat ik het huis zou worden uitgezet.’ Achteraf heeft hij zijn ouders totaal verkeerd ingeschat, zegt Patrick in Margriet. 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.