Veertien jaar geleden verdween de toen driejarige Maddie McCann spoorloos tijdens een vakantie in de Portugese Algarve. Aanvankelijk werden de ouders van het Britse meisje ervan verdacht haar te hebben vermoord, maar dit werd nooit bewezen. Talloze tips leverden vervolgens ook niets op. Maar door nieuw bewijsmateriaal zou de ontknoping nu eindelijk héél dichtbij zijn.

Nachtmerrie

Het leven van Kate en Gerry McCann is al veertien jaar een nachtmerrie, maar vooral de meimaand is extra dramatisch en verdrietig voor het Britse echtpaar. In de avond van 3 mei 2007 verdween hun dochtertje Madeleine – Maddie – uit het vakantieappartement in Praia da Cruz, een badplaats in de Portugese Algarve. Haar ouders zaten in een vlakbij gelegen restaurant. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het meisje, dat een paar dagen later – op 12 mei – haar vierde verjaardag zou vieren. Kate en Gerry hebben dagelijks pijn om hun dochter, maar in haar geboortemaand is die helemaal ondraaglijk. ‘Elke mei is vreselijk moeilijk, een herinnering aan vroegere jaren, die verloren of gestolen zijn,’ schrijven de radeloze ouders op hun website op Maddie’s verjaardag.

Achttiende verjaardag

‘Dit jaar is bijzonder aangrijpend, omdat we Madeleine’s achttiende verjaardag zouden moeten vieren...’ Het gemis knaagt ontzettend aan Kate en Gerry, die ondanks alles positief blijven. ‘De Covid-pandemie heeft dit jaar om vele redenen nog moeilijker gemaakt, maar gelukkig is het onderzoek naar Madeleine en haar ontvoerder voortgezet. We houden vast aan de hoop, hoe klein ook, dat we Madeleine weer zullen zien. Zoals we herhaaldelijk hebben gezegd, moeten we weten wat er met onze lieve dochter is gebeurd, wat er ook gebeurt. We zijn de politie zeer dankbaar voor hun voortdurende inspanningen.’ Het echtpaar is ook blij met de berichten die het vanuit alle windstreken krijgt. ‘Ondanks de jaren die voorbij zijn gegaan, krijgen we nog steeds zoveel positieve woorden en goede wensen. Dat helpt allemaal,’ aldus Kate en Gerry, die veertien jaar geleden ineens wereldnieuws werden na de mysterieuze verdwijning van hun Maddie. En niet alleen omdat er intens met hen werd meegeleefd.

Ophef

De internationale ophef was enorm, zeker nadat de Portugese justitie Kate en Gerry in verdenking had gesteld hun dochter te hebben omgebracht. Enkele dagen later bleek echter dat het echtpaar niets te maken had met de verdwijning. Het kwaad was toen echter al geschied, want vanaf dat moment werd aan hun onschuld getwijfeld. Maar betrokkenheid kon nooit worden bewezen. Wat er met hun Maddie was gebeurd, bleef één groot raadsel.

Article continues after the ad

DOOR JOËL POLLEMANS | FOTO BRUNOPRESS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.