Na stukgelopen huwelijken met zijn ex-vrouwen Patricia Paay en Micky Hoogendijk heeft Adam Curry pas in zijn huidige vriendin Tina Snider de ware gevonden. In gesprek met Story legt hij uit waarom.

Na stormachtige huwelijken met Patricia Paay en Micky Hoogendijk geniet de 53-jarige radiolegende in zijn Texaanse woonplaats Austin van zijn Amerikaanse vriendin Tina Snider, met wie hij nu bijna drie jaar samen is. ‘Tina is fantastisch!’ vertelt Adam aan Story na de uitreiking van de prestigieuze Marconi Oeuvre Award, die hij uit handen van Frits Spits kreeg op het Gouden RadioRing-Gala. ‘Tina is van mijn leeftijd en heeft dezelfde achtergrond. Dat maakt haar tot mijn ideale vrouw. Een Amerikaanse past gewoon beter bij mij dan een Nederlandse. Mijn liefdes hiervoor waren een soort marktverkenning,’ grapt Adam.

Lees het hele interview in editie 5.

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)