Wendy van Dijk trok onlangs de stekker uit haar tijdschrift. Een pijnlijke keuze, al helemaal omdat het blad van rivaal Chantal Janzen nog wél in de schappen ligt. Maar ook Chantal lijkt in de problemen te zijn...

Wendy was genoodzaakt om met haar tijdschrift te stoppen door aanhoudende verliezen. 'De laatst bekende jaarcijfers gaan over 2018 en daarin leed zij een verlies van 187.735 euro. Het valt aan te nemen dat 2019 geen betere tijding heeft gebracht,' schrijft Weekend. Maar ook Chantal lijdt forse verliezen volgens het tijdschrift: 52.587 euro in 2018. 'Een verlies dat ze zelf moeten dragen omdat Marco’s (Chantals echtgenoot) bedrijf Geeratz Participaties bovenaan de kerstboom van BV’s staat waaronder &C valt.' Het zou niet verrassend zijn als ook Chantal stopt met haar blad, mede doordat &C volgens de laatste cijfers een kleiner bereikt heeft dan de Wendy.

Article continues after the ad

Cocaïne-vete

Wendy en Chantal kregen het in december met elkaar aan de stok, nadat Chantal in haar blad &C zinspeelde op de cocaïneverslaving van Wendy terwijl het slechts om een naamgenoot ging. Het bericht zorgde voor commotie omdat over Wendy eerder werd geroddeld dat ze worstelde met een verslaving. Zowel de redactie als Chantal zelf heeft spijt betuigd. 

Haatberichten

Eerder dit jaar was er ook al iets voorgevallen tussen Chantal en Wendy. Vanuit Wendy's Twitter-account werden meerdere haatberichten over Chantal geliket. Ze zei daarna dat haar account was gehackt. "Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend."

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.