Het is de afgelopen tijd voor Raymond van Barneveld geen makkelijke periode geweest. Zo stopte hij begin 2020 met professioneel darten en bracht hij een biografie uit die nogal wat stof deed opwaaien. Maar in een diep dal zit hij inmiddels niet meer.

Dat vertelt hij aan Radio 538. 'Er zijn veel te veel leuke dingen in het leven om bij de pakken neer te gaan zitten.' Barney geeft dan ook eerlijk toe dat het een tijdje niet zo lekker ging. 'Ik heb natuurlijk jarenlang onder ongelooflijke druk en stress geleefd. Daarnaast is het privé natuurlijk ook even niet zo goed gegaan de laatste jaren, dat weten we ook allemaal.' Hij heeft veel steun gehad van vrienden en familie, maar ook van zijn nieuwe vriendin Julia.

Article continues after the ad

Goed afscheid

Hij heeft geen spijt van zijn beslissing om te stoppen, want hij was naar eigen zeggen 'gewoon klaar'. 'Ik was het gewoon zat. Uiteindelijk kwam het niet op m’n pad zoals ik het graag zou willen. Daar heb ik behoorlijk veel last van gehad. Ik had echt gehoopt een goed afscheid te maken op het Wereldkampioenschap Darts en dat lukte helaas niet. Het grote probleem was eigenlijk dat ik het nooit meer goed kan maken (...) Ik zie steeds meer wat een prachtige carrière ik eigenlijk heb neergezet.'

Vakantie

Raymond wil vooral nu even vakantie vieren en zal op 8 februari nog zijn grootse afscheid hebben tijdens Barney Dome. 'Er is zoveel om naar uit te kijken. In grote lijnen weet ik wie er gaan komen allemaal. Ik kijk wel wat er op m’n pad komt allemaal.' En dat hoeft hij allemaal niet alleen doen: Julia zal hem steunen door dik en dun.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.