In navolging van Piet Paulusma is er ook voor Rob Geus geen plek meer bij SBS. Hij bevestigt aan NU.nl dat zijn contract, dat eind vorig jaar afliep, niet wordt verlengd.

De Smaakpolitie- en Red mijn Vakantie-presentator vertelt niet meer welkom te zijn op het vernieuwde SBS, waar hij achttien jaar lang werkte. De programma's die hij maakte passen volgens Geus (47) niet bij de plannen die de nieuwe eigenaar John de Mol heeft met de zender. Aan het AD vertelt Geus dat hij niet via De Mol te horen kreeg dat er voor hem geen plek meer is bij SBS. "Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden."

Moeilijke beslissing

"Je hoeft met mij geen medelijden te hebben, maar het is wel jammer", vertelt hij aan NU.nl, na eerdere berichtgeving van het AD. "Als een elftal een nieuwe coach krijgt dan kun je wisselingen verwachten. Maar als je het gewoon goed doet op het veld, dan is zo'n beslissing wel moeilijk."

Toekomstplannen

De presentator laat weten zich nu te richten op zijn programma op de regionale zender RTV Rijnmond, waarin hij gaat koken met bekende voetballers. Daarnaast runt hij het restaurant De Wensboom in Barendrecht.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl