Tijdens de eerste liveshow van The Voice of Holland afgelopen vrijdag, werd een vreemd scenario werkelijkheid. Hoewel de altijd zenuwachtige Jasper absoluut geen goed optreden neer wist te zetten, was hij tóch door naar de volgende ronde. Tot groot ongenoegen van Anouk. 

Maar daardoor kan AD-columniste Angela de Jong maar één conclusie trekken. Want elk jaar heeft nu eenmaal het publiek het meeste te zeggen in het programma.

Article continues after the ad

Niet mijn wedstrijd

Angela snapt namelijk niet helemaal waar Anouk haar woede vandaan komt. 'Ze weet waar ze voor tekent', verklaart ze in de mediapodcast van het AD. 'Dan kun je iedere keer amok blijven maken, maar dan moet je op een gegeven moment gewoon zeggen: jongens sorry, dit is niet mijn wedstrijd.' En mocht de zangeres daar problemen mee hebben, dan 'moet je ook gewoon concluderen dat dit niet jouw programma is.'

Verdienmodel

Door het verdienmodel van de show, denkt de Jong dat het format van TVOH niet snel zal veranderen. 'Mensen sms'en, daardoor wil de zender het ook heel graag hebben. Anouk zit er ook om een bepaalde reden, omdat het gewoon lekker verdient. Ze zit er niet om talent te ontdekken, want sorry, dat blijft al jaren weg.'

Ongemakkelijk optreden

De vier juryleden gingen er afgelopen vrijdag vanuit dat Jasper het veld zou moeten ruimen, na een ‘ongemakkelijk’ optreden. Dit bleek niet zo te zijn, want de kijkers thuis gunden hem een plekje in de volgende ronde.

‘Het is gewoon een kutland’

Het commentaar van de jury was echter niet mals: ‘Hoe dan? Het is gewoon een kutland. Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt, sorry Jasper, FUCKING nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?!’, schreeuwt Anouk. Wanneer Martijn het opneemt voor de kandidaat, kan Anouk zichzelf niet meer inhouden. Ze begint zichzelf zelfs te slaan.

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.