Nadat internationaal topmodel Romee Strijd gediagnosticeerd was met de hormonale afwijking PCOS, vreesde ze dat een natuurlijke zwangerschap er voor haar niet inzat. Maar een wonder geschiedde.

Haar hectische leven als topmodel heeft zijn weerslag gehad op topmodel Romee Strijd (25). Vooral lichamelijk! Zo menstrueerde ze al zeven jaar niet meer. Dat leverde echter een probleem op toen ze met haar echtgenoot Laurens van Leeuwen (29) een gezin wilde stichten.

Article continues after the ad

PCOS

Toen ze niet zwanger raakte constateerde de gynaecoloog dat ze kampte met de hormonale afwijking PCOS, waardoor een natuurlijke zwangerschap een stuk lastiger zou worden. Omdat bij haar de diagnose stressgere-lateerd was, voelde Romee zich erg schuldig. ‘Heb ik te veel van mijn lichaam gevraagd? Hoe heb ik dit niet kunnen aanvoelen?’

Terug naar Nederland

Ze twijfelde geen moment en verruilde haar drukke leven in New York voor een rustiger bestaan in Nederland. ‘Hier kan ik weer ademhalen.’ Een wonder geschiedde, want Romee raakte in verwachting. ‘Ik was echt shocked toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, aangezien ik het echt niet had verwacht vanwege mijn PCOS. Ik was bang om blij te zijn in het begin,’ aldus Romee op haar Instagram. 

Door: Kyra Rutgers | Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.