Toen Trijntje Oosterhuis in het huwelijk trad, had zij nooit verwacht te scheiden. Toch kwam het tot een pijnlijke breuk, waardoor de zangeres helemáál voor haar kroost door het vuur gaat. 

Scheiden, dat wil je niet. Ik wens het echt niemand toe,’ vertelde Trijntje Oosterhuis nadat haar huwelijk met Sander van den Eeden was gestrand in de zomer van 2012. Er werd gefluisterd dat Sander de zangeres zou hebben bedrogen, maar die geruchten werden ontkend. ‘Waarom ons huwelijk na tien jaar is stukgelopen, heeft tal van redenen die persoonlijk van aard zijn, die wij niet willen delen met de media. Het is al verdrietig genoeg,’ aldus Sander in NRC Handelsblad.

Sterker

Nú vertelt Trijntje sterker uit de breuk te zijn gekomen, die destijds voelde als een nederlaag, zeker voor hun zonen Marijn (13) en Jonas (11). Trijntje, zelf opgegroeid in een gebroken gezin, zegt in weekblad Margriet: ‘Ik heb mijn ouders nooit als stel gezien: zij waren meer broer en zus. Ik vind het nu fijn te zien dat ze nog zo voor elkaar zorgen als vrienden. Door hun scheiding heb ik zowel een goede relatie gekregen met mijn vader als met mijn moeder. Mijn kinderen maken dat nu ook mee. Ze krijgen het beste van mij mee én van hun vader.’

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story 1. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP