Bedrijven doen massaal afstand van de Meilandjes na Erica's kritiek op de islam. Maar de rel lijkt Maxime nu ook vriendschappen te kosten. Robbert Rodenburg reageert nogal opvallend als hem gevraagd wordt naar zijn vriendschap met de realityster.

Robbert ging ooit op bezoek bij de Meilandjes in hun Franse chateau, waar hij met open armen werd ontvangen. Er bleek een klik te zijn tussen Robbert en Maxime. Althans, zo leek het op sociale media. De twee bleven elkaar zien na het Franse avontuur en deelden daar regelmatig beelden van.

Onder vuur

Maar nu de Meilandjes onder vuur liggen door de islam-uitspraken van Erica, is Robbert ineens niet meer zo zeker van hun hechte vriendschap. Hij staat in ieder geval niet achter Erica's uitspraken. 'Er zijn inmiddels duizenden manieren om je over dingen in te lezen. Het is gewoon een beetje dom', zegt hij in een Instagram Live video met FawryNotSawry.

Toch geen vrienden?

Als Fawry vraagt of Maxime een vriendinnetje van hem is, komt Robbert met een vaag antwoord: 'Maxime en ik hebben elkaar ontmoet toen ik voor SBS naar Chateau Meiland ging en toen hebben we elkaar daar ontmoet, ja.' Fawry neemt daar geen genoegen mee en vraagt of hij daarmee bedoelt dat ze geen vrienden zijn. Na een stilte: 'Ehh, jawel, maar daar hebben we elkaar ontmoet.'

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | Bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.