De vrouwen van boer Jan hadden veel te verwerken nadat hij opbiechtte weleens 'een lijntje en een snuiffie' te nemen. Maar de boer blijkt nog meer op zijn kerfstok te hebben. In de Boer zoekt Vrouw-aflevering van gisteravond deed hij nog een onthulling.

Boer Jan is ondertussen de man van de bekentenissen. Was het twee weken geleden nog een onthulling over zijn drugsgebruik, moest hij deze week zijn hart luchten over iets anders. Hij is namelijk gesteriliseerd. Hoewel de vrouwen aangeven dat het niet zo’n ding is, moeten sommige van hen toch even slikken. Het is ook niet niks wat de boer ineens op hun bordje legt. Volgende week zien we wíe Jan gaat kiezen.

Article continues after the ad

Coronacrisis

De boer heeft ondertussen andere dingen aan zijn hoofd. Zijn zorgboerderij moet de deuren sluiten. Vanwege het coronavirus mogen cliënten niet meer komen werken. ‘Dat is heel jammer,’ zegt zijn moeder Mariët tegen Story. ‘Het is niet leuk.’

Slechte timing

De platlegging van het bedrijf komt tijdens een wel heel onhandige periode. Naast vier koeien, twee honden, een varken en zes geiten heeft Jan ook een kudde van 125 schapen op zijn boerderij. ‘We zitten op dit moment midden in in de lammerentijd, die tot ongeveer april loopt.’ Dit is precies de periode waarin vijftig procent van de jaarlijkse arbeid die een schapenboer heeft, moet worden geleverd. Barre tijden dus voor Jan, die het nu zonder zijn trouwe personeel moet doen. Wellicht zou het leed iets verzacht kunnen worden, mocht Jan zijn BzV-avontuur succesvol hebben afgerond.

Beeld: Screenshot NPO | VIVA.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.