De middagshow van Frank van der Lende en Eva Koreman op radiozender 3FM gaat stoppen. Dat deelt radio-dj Van der Lende in een kort bericht op Twitter en in de uitzending donderdagmiddag.

'Helaas moeten we stoppen met de middagshow van de leiding. Wat een trip en dank voor het luisteren en alle gezelligheid. Kusjes op je oren!', schrijft Van der Lende bij twee foto's van hem en Koreman.

Pissig

'Het zit zo in m'n hart, dit station', zegt Van der Lende donderdagmiddag in de uitzending. Hij geeft ook aan enigszins 'pissig' te zijn. Koreman zegt dat ze een tijd 'heel boos en gefrustreerd' is geweest.

Laatste uitzending 

Op 23 juni is de laatste uitzending van de twee te horen. Van der Lende gaat daarna met vaderschapsverlof en Koreman vult vanaf dat moment de show in haar eentje. Een definitieve einddatum van het programma is nog niet bekendgemaakt. 'Wij zijn samen aan dit avontuur begonnen, we wilden 3FM uit het slop trekken. Laten we wel wezen: het gaat al heel lang niet heel goed met 3FM', zegt Van der Lende in een reactie in zijn programma.

Article continues after the ad

Radiozender in de toekomst

Sinds 1 april 2020 maken Van der Lende en Koreman samen het programma Welkom bij de Club!. Ze blijven allebei wel bij de radiozender werken, maar het is nog niet duidelijk op welke plek. 'We gaan liefdevol uit elkaar', zegt Koreman tegen haar collega en goede vriend. 'Zeg nooit nooit, want ik werk zo graag met jou samen.'

Ochtendshow ook al weg

In april maakte dj Sander Hoogendoorn ook al bekend dat zijn ochtendprogramma op de zender na vier jaar moet stoppen. 'Ik weet sinds een paar weken dat deze ochtendshow gaat stoppen. Dat ik moet stoppen', zei Hoogendoorn toen. 'Ik kreeg van mijn omroep BNNVARA te horen dat we niet doorgaan in de toekomst en dat het einde van het vriendenteam nadert. Dat vind ik superjammer, want ik had nog graag jaren door willen gaan.'

Bron: ANP | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.