De jeugd van Jesse Klaver kenmerkt zich door het gemis van zijn Marokkaanse vader, die al vrij snel uit het leven van de Groen Links-politicus verdween. Nu, eenendertig jaar later, heeft Jesse besloten het contact met zijn vader te herstellen.

Na korte tijd in het ziekenhuis te hebben gevochten voor haar leven, overleed zijn moeder eind april op 51-jarige leeftijd. In de periode na haar overlijden besloot Jesse zich nóg meer dan anders op zijn werk te concentreren, om zo niet elk uur van de dag met zijn intense verdriet bezig te zijn. Niet lang daarna kreeg Jesse een berichtje van zijn 52-jarige vader. Jesse had al een paar jaar af en toe contact met zijn vaders dochter, zijn halfzusje. Zijn vader condoleerde Jesse met het verlies van zijn moeder en vroeg of hij iets kon betekenen. Jesse nam ruimschoots de tijd dit bericht op zich in te laten werken en besloot in september dat het tijd werd voor een ontmoeting.

Kalend

‘We hadden ergens afgesproken waar we met z’n tweeën zouden zijn,’ zegt Jesse in NRC. ‘Het was iets tussen hem en mij. Ik zat al een tijdje binnen toen ik hem binnen hoorde komen. Ik zag z’n silhouet en dacht: dat is míjn silhouet! Hij droeg een pet. We gaven elkaar een hand. Hij begon onmiddellijk te praten over de tijd rond mijn geboorte en waarom het zo was gegaan. Mijn eerste vraag van mijn kant was héél anders – en brak gelukkig het ijs. Doe je pet eens af,  zei ik. Ben je kaal? Dat is mijn grote angst, vroeg kaal worden.’ Zijn vader was inderdaad kalend... Het gesprek tussen Jesse en zijn vader duurde twee uur en in november volgde een nieuw gesprek. Het contact verloopt volgens Jesse prettig en fijn, maar hij realiseert zich dat hij met zijn vader nooit de band zal krijgen die hij met zijn moeder had. ‘We hebben geen gedeelde geschiedenis. Maar het is heel fijn. Ik weet nu wie mijn vader is.’ Wanneer Jesse de tijd rijp acht zal hij zijn vader voorstellen aan zijn vrouw Jolein en de kinderen, zodat ook zij kennis kunnen maken met hun schoonvader en opa. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 1 ligt nu in de winkel.

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders