Presentatrice Myrna Goossen kreeg een wel heel bijzondere hulpvraag. Haar oom bleek ernstig ziek en wilde niet meer leven. Omdat hij vervreemd was geraakt van familie en vrienden, besloot ze hem te begeleiden op zijn weg naar een zelfgekozen einde. ‘Ik vind dat niemand alleen mag sterven.’

De afgelopen maanden waren voor Myrna Goossen (56) een vreemde mix van zakelijk succes en intense emoties. Nadat haar praatprogramma bij Omroep MAX stopte, maakte ze de overstap naar het hotelwezen, waar ze zich helemaal in haar element voelt. Aan Story vertelt ze: ‘Het is jammer dat er zo weinig aandacht is voor hoe goed het met mij gaat. Ik ben al vijf jaar het gezicht van Fletcher Hotels en dat is een en al vrolijkheid. Eigenlijk heb ik mijn vak nog nooit zo fijn uitgeoefend, want alles wat ik heb geleerd komt nu bij elkaar. Bij een televisieprogramma wordt alles voor je bedacht en dan ben je als presentatrice als het ware de kers op de taart. Maar de reclames die je nu op tv ziet bedenk en voer ik helemaal zelf uit. Daarnaast zit ik namens Fletcher elke week in De Grote Tuinverbouwing bij SBS6, daar wordt nauwelijks over gesproken.

Article continues after the ad

Bijzondere band

Privé was er voor Myrna de afgelopen periode minder reden tot blijdschap. Geheel onverwacht werd ze betrokken in het sterfproces van haar oom Joop. Voorheen hadden de twee niet zoveel contact, maar dat veranderde toen hij ernstig ziek werd. Zo ontstond in de voorbije maanden een bijzondere band. ‘Hij was een excentrieke man. Hij heeft dingen in zijn leven gedaan die anderen niet zo snel doen. Al twaalf jaar kon hij niet praten omdat hij in het verleden keelkanker heeft gehad, daardoor verliep de communicatie hoofdzakelijk via briefjes,’ vertelt ze. Haar oom was 81 jaar oud, woonde alleen en had, afgezien van wat kennissen uit de kroeg, geen verdere vrienden of familieleden. Zo’n drieënhalve maand geleden werd bij hem opnieuw kanker geconstateerd. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP