Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de 10 grootste schandalen. Deze week: de onlangs overleden bejubelde muziekproducer Phil Spector, die samenwerkte met de grootste sterren, verdween achter de tralies wegens een gruwelmoord.

Immigranten

Phil Spector werd op 26 december 1939 geboren in New York. Zijn ouders waren arme Joods-Russische immigranten. Door oplopende schulden zag zijn vader in 1949 geen uitweg meer en stapte uit het leven. Vier jaar later verhuisde Phils moeder met haar kroost naar Los Angeles. Daar zocht Phil, ondanks zijn verlegenheid, zijn toevlucht in de plaatselijke muziekcultuur. Hij nam gitaarles en vormde met drie vrienden The Teddy Bears.

Absoluut gehoor

In 1958 had deze popband een gigantische hit met het door Phil geschreven nummer To Know Him Is to Love Him, waarvan de titel verwees naar de tekst op de grafsteen van zijn vader. Het succes leek veelbelovend voor de toekomst, maar de band stopte. Phil richtte platenlabel Philles op en maakte naam als producer van spraakmakende meidengroepen als The Crystals en The Ronettes. Hij werkte ook met The Righteous Brothers, The Beatles, Ike & Tina Turner, John Lennon en George Harrison. Met Phil achter de knoppen werden hun platen stuk voor stuk wereldsuccessen. Dit kwam omdat hij was gezegend met een absoluut gehoor.

Beeld: ANP
Lees dit Hollywood schandaal verder in Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.