Hij is 73, maar George Baker dénkt er niet aan met pensioen te gaan. Muziek maken weerhoudt hem er naar eigen zeggen van een ‘chagrijnige oude vent’ te worden. Net zoals muziek zijn redding was in zijn jeugd, waarin hij veel ellende meemaakte...

Ik vind het nog steeds leuk om liedjes te schrijven en af en toe op te treden. Als ik niet zou werken, had mijn vrouw Blanche de hele dag een chagrijnige oude vent om zich heen. Daarom dringt ze er ook niet op aan dat ik stop. Ze weet dat liedjes schrijven mijn tweede natuur is. En zingen is mijn leven.’ George Baker wond er enige tijd geleden tegenover Story geen doekjes om: ondanks het feit dat hij zijn schaapjes allang op het droge heeft, komt het geen seconde in zijn gedachten op om achter de geraniums te gaan zitten. George koestert de tijd waarin hij gigantische hits schreef die hem onsterfelijk hebben gemaakt. ‘Terugkijkend op al die jaren die achter mij liggen, zijn er zulke fantastische dingen gebeurd. Neem alleen al het feit dat Una Paloma Blanca door Freddie Mercury en Tom Jones is gecoverd. Dat bedenk je toch niet? Ik kan bijna geen land opnoemen waar dat nummer niet is uitgebracht. En Little Green Bag; toen ik dat uitbracht verwachtte ik niet dat het een klapper zou worden. En het werd wereldwijd een megahit! Daar kun je alleen maar van dromen.’

Het hele artikel lees je in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

Gordon heeft meerdere malen geprobeerd de ware liefde te vinden, maar het is de zanger tot op heden niet gelukt. Zo had de zanger van 2006 tot 2008 een relatie met Sander, die veel jonger was. Nadat het op niets uitliep, nam Gordon zich voor nooit meer iets met een jongere lover te beginnen. 

Relatie

Van lange duur was het voornemen niet. Slechts twee jaar later kreeg hij een relatie met Raoul, die 19 jaar jonger was dan hij. Erg succesvol was de relatie niet. Dan was het aan, dan was het uit. Op het toppunt leek het er even op dat de twee zouden gaan trouwen maar in het voorjaar van 2012 gingen de twee uit elkaar. Gordon zou Raoul hebben bedrogen. 

Eenzaam

Gordon lijdt onder het gebrek aan zijn ware liefde, zo bekende hij in 2013 aan De Telegraaf. Hij noemde het leven zonder geliefde frustrerend en eenzaam. Ook in het programma liep zijn zoektocht op niets uit én bleek hij afgelopen week flink bedrogen te zijn door zijn 'nieuwe liefde'. Wij hopen dat Gordon snel weer in de wolken is.

Beeld: ANP

Jorien ter Mors trouwt deze zomer met haar grote liefde Jeroen le Duc. Maar het had niet veel gescheeld of de bruiloft was niet doorgegaan. Want op zeer pijnlijke wijze kwam de schaatsster erachter dat Jeroen overspel had gepleegd…

Dolgelukkig was Jorien ter Mors toen ze door haar droomman Jeroen le Duc ten huwelijk werd gevraagd. Jeroen, die ook de manager van de schaatsster is, deed tijdens een romantische vakantie in Gambia zijn aanzoek. ‘De zon was al onder, de sterren helder in de lucht,’ jubelde Jorien. ‘Daar, tijdens dat heerlijke moment samen, ging hij op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Ik zei ja.’ Deze zomer zal Jorien de bruid zijn, en dat betekent dat ze Jeroen zijn overspelaffaire heeft vergeven.

Bedrogen

Twee jaar geleden ontdekte Jorien op pijnlijke wijze was bedrogen. Tijdens een liefdesvakantie op Kreta bleek Jeroen intensief telefonisch contact met zijn ex-vriendin Janneke te hebben onderhouden. Zo had hij haar talloze pikante en seksueel getinte berichten gestuurd. En nadat Jeroen met Jorien was teruggekeerd in Nederland dook hij met ex Janneke het bed in. Kort daarna ontving Jorien pikante foto’s van háár vriend en zijn ex! Joriens wereld stortte compleet in. ‘Ze heeft meteen de relatie beëindigd,’ vertelde een vriendin van de schaatsster. ‘Ze wil Jeroen nooit meer zien.’ Tóch stortte Jorien zich niet veel later weer in de armen van Jeroen. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Dat Jeroen haar deze zomer eeuwige trouw belooft, lijkt voor Jorien het ultieme bewijs te zijn dat zíj voor hem de ware is!

Beeld: ANP