Op de Facebook-pagina van Story kunt u elk moment uw mening geven over nationale en internationale sterren. Iedere week leest u in Viproom een selectie van uw reacties.

Article continues after the ad

Wat is je eerste smaakherinnering?
‘Ik ben een oorlogskind, er was amper te eten. Soms trad ik met mijn tweelingzus Jeanette op als accordeon-duo in België. Daar kregen we steak au poivre. Een traktatie! Als ik die nu eet, denk ik daar altijd aan terug.’ 
 
Wat vind je lekker, en wat niet?

‘Niet politiek correct, maar ik houd van ganzenlever, mits met respect voor het dier gemaakt. Eigenlijk vind ik alles lekker dat, zoals wijlen mijn dierbare vriend Cas Spijkers zei, met l’amour bereid wordt. Maar bietjes eet ik niet. Hip eten óók niet – dat zo’n kok bloemetjes op je bord strooit.’
 
Welke gerechten heb je altijd op voorraad?
‘We hebben twee goedgevulde ijskasten want mijn vrouw Liesbeth en ik zijn smulpapen. Daarbij heb ik zo’n 1700 kookboeken, die verzamel ik. Onverwachte gasten hoeven dus nooit op een houtje te bijten!’

Lees meer over de sterren in de nieuwste Story. Editie 35 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP