Met musicalster Noortje Herlaar was William Spaaij jarenlang verloofd en ze spraken ook over kinderen. Maar hun relatie liep stuk en inmiddels heeft Noortje een dochter met acteur Barry Atsma. William is nog steeds vrijgezel. ‘Ik wil geen traditionele relatie meer en zoek de liefde nu in het spirituele...’ 

Zelf heeft William het liefdesgeluk nog niet gevonden. ‘Het afgelopen jaar heb ik hooguit met twee verschillende vrouwen een date gehad. Dat is prima. Ik zit ook niet op datingapps als Tinder. Ik ga meer voor de ontmoeting. Foto’s zeggen mij niets. Voor een nieuwe relatie wil ik ook meer het spirituele opzoeken. Ik wil geen traditionele relatie meer. Hoe dat er precies uitziet, weet ik nog niet. Maar er moet een diepere laag in zitten. Ik kijk anders tegen relaties aan. Ik ben erachter dat we het geluk niet elders moeten zoeken. Dat zit in jezelf. Mensen willen iemand hebben die hen liefheeft, maar je moet jezelf liefhebben. Ik kom dus wel vrouwen tegen, maar die zitten vast in die traditionele rol.’ Al langere tijd gaan er geruchten dat William ook op mannen zou vallen.

Experimenteren

In Story reageert hij voor het eerst op deze verhalen. ‘Eerlijk gezegd heb ik in het verleden weleens wat geëxperimenteerd. Daarin ben ik volgens mij echt niet de enige. Ik ben iemand met een open mind. Ik oordeel en veroordeel niet. Ik ga heel erg uit van de mens. Ik wil graag een liefdevol mens zijn. Ik ben altijd open en eerlijk. Dat is belangrijk voor me. Ik weet nu ook dat ik me niet seksueel tot mannen aangetrokken voel. Dus ik zal nooit op die manier een relatie met een man krijgen. Ook zij maken mij niet op die manier gelukkig.’ Hoe zijn gezin met kinderen eruitziet, weet William niet. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders