Zwijmel jij weg bij een film als ‘The notebook’ én ben je gek op musicals? Dan kun je de klassieker ‘My fair lady’ echt niet missen. Een verhaal over romantiek en emancipatie in Londen in de 20e eeuw.

De musical vertelt een klassiek liefdesverhaal uit 1956. De chique professor Higgins wordt verliefd op Eliza Doolittle, een meisje uit de arbeidersklasse. Higgins sluit een weddenschap af met een vriend: hij wil Eliza in korte tijd de etiquette uit de hogere klasse bijbrengen.

De talentvolle Esmeé Dekker, die eerder in de klassiekers ‘Heerlijk duurt het langst’ en ‘A chorus line’ te zien was, speelt Eliza Doolittle en heeft daarmee haar eerste hoofdrol te pakken. Sjoukje Hooymaayer is na enkele jaren afwezigheid op de planken te zien als Mrs. Higgins.

Nice to know: de naam van de musical heeft een dubbele betekenis. De letterlijke vertaling is ‘Mijn schone dame’, wat natuurlijk over Eliza Doolittle gaat. Daarbij zou het slaan op de Londense wijk MayFair, waar het verhaal zich afspeelt.

‘My fair lady’ is vanaf oktober te zien in de Nederlandse theaters. Bestel de tickets hier vanaf €35.

 

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders