Al ruim dertig jaar speelt Mariska van Kolck hoofdrollen in grote producties. Toch wordt zij nooit in één adem genoemd met collega’s als Pia Douwes, Simone Kleinsma en Chantal Janzen. Mariska weet wel hoe dat komt en heeft zich erbij neergelegd. 

Mariska van Kolck (55) weet precies hoe het komt dat collega-musicalsterren als Chantal Janzen, Pia Douwes en Simone Kleinsma voor de buitenwereld een veel grotere status hebben dan zijzelf. Hoewel Mariska net zoveel rollen heeft gespeeld, ook in het buitenland, heeft zij niet het gevoel die A-status te hebben. ‘Dat heeft alles met bescherming te maken,’ vertelt Mariska aan Story. ‘Toen Joop van den Ende nog veel bepaalde in de musicalwereld, had hij een paar sterren die hij beschermde. Aan hen mocht je niet komen en zij kregen de grote rollen.’ Namen wil Mariska niet noemen, maar insiders weten dat het in elk geval om Simone Kleinsma en Pia Douwes gaat.

Vrijgezel

Wanneer Mariska na een voorstelling thuiskomt, is er nog altijd geen partner die op haar wacht. Na de scheiding van haar echtgenoot Knut Jacobsen had ze relaties met Edgar Peer en zakenman Hans Hugenholtz. Na de breuk met Hans, in 2016, nam ze zich voor voorlopig alleen te blijven. ‘En dat is gelukt. Ik ben nog nooit zo lang vrijgezel geweest. Het bevalt goed. Ik ben ook niet aan het daten. Niet omdat ik niet wil, maar het is niet op mijn pad gekomen. Ik ben ook niet iemand die op een feestje gaat flirten. Ik maak met iedereen een gezellig praatje en ik houd er ook van om mensen aan te raken. Op een amicale manier. Zowel mannen als vrouwen. Maar ik ga altijd alleen naar huis. Ik heb het idee dat ik mannen afschrik. Dat ze een sterke, onafhankelijke vrouw vrezen. Dat ben ik ook inderdaad en dat zal niet veranderen.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders