Huldiging Ajax Nouri

De vader en broer van Abdelhak Nouri zijn donderdag op het podium verschenen bij de huldiging van Ajax. De spelers droegen de 34e landstitel op aan de talentvolle speler, die door hartfalen ernstig hersenletsel heeft opgelopen.

Ze kregen de beker en schaal overhandigd door aanvoerder Matthijs de Ligt, terwijl de supporters vanaf een bomvol Museumplein "Nouri" scandeerden.

Article continues after the ad

"De droom van mijn zoon is uitgekomen", zei de vader van Appie Nouri, zoals de voetballer ook wel werd genoemd. Hij bedankte Nouri's fans en memoreerde aan de woorden van zijn zoon, die altijd zei: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste." Daarop zong het plein massaal: "We love you Nouri, we do."

34

De Ajacieden dragen allemaal het kampioensshirt met het nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent. Voordat ze het podium rond 16.45 uur opgingen, begroetten ze de vader en broer van Nouri.

Bierdouche

Burgemeester Femke Halsema werd tijdens haar korte speech uitgefloten en bekogeld met blikjes bier. Ajax-directeur Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt wisten nog net het een en ander op te vangen dat naar het podium werd gegooid.

Rode rook

Het Museumplein in Amsterdam is helemaal vol voor de huldiging van Ajax. Niemand mag er meer bij. De spelers werden door een uitzinnige menigte onthaald op het podium. Het plein was door de fakkels in rode rook gehuld. Op het podium ontstond een brandje, dat snel was geblust.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP