Floor Jansen brengt vrijdag haar eerste solosingle genaamd Fire uit. 'Dit lied is de officiële lancering van mijn solocarrière en ik ben er On FIRE over!', aldus de 41-jarige zangeres. Vorige week maakte Jansen bekend een platencontract te hebben getekend bij ADA, een distributiedivisie van Warner Music Group.

'Het is een hele grote stap voor mij als zangeres en songwriter', zegt Jansen. 'Het was en is een prachtige uitdaging om mijn sologeluid en imago te ontwikkelen. Deze release is daarom zo speciaal; een eerste kennismaking met mijn muziek, als Floor Jansen solo.'

Nightwish

Jansen is internationaal vooral bekend als frontzangeres van de Finse symfonische metalband Nightwish. In 2013 werd ze de vaste zangeres van de band. Sindsdien heeft de band twee studioalbums uitgebracht: Endless Forms Most Beautiful en Human. :II: Nature.

Beste Zangers

In Nederland maakte het grote publiek kennis met Jansen door haar deelname aan het programma Beste Zangers. De versie van Phantom of The Opera, die zij samen met Henk Poort zong, werd een hit. In april zal Jansen te zien zijn in de Duitse versie van Beste Zangers.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.