De stille kracht van het chateau, het rustpunt van het gezin: kijkers van Chateau Meiland zijn lovend over Montana Meiland, die dit seizoen veel vaker haar opwachting maakt. De oudste dochter van Martien en Erica Meiland lijkt uit te groeien tot de favoriet van het realityprogramma. 

Toen Martien en Erica voor de tweede keer naar Frankrijk vertrokken om een kasteel op te knappen en een bed & breakfast te beginnen, besloot Montana in Nederland te blijven. Ze nam de woonwinkel van haar vader over en is daarom slechts sporadisch in Chateau Meiland te zien. Maar in de lockdown moesten de deuren van haar woonwinkel dicht en besloot ze een handje te helpen in het Franse chateau.

Nieuwe favoriet

Dit seizoen is Montana dus een stuk vaker te zien in Chateau Meiland. En dat bevalt de meeste kijkers wel. Op sociale media wordt de Meiland-telg geprezen om haar handige klus-skills en de rust die ze brengt in het gezin en het programma. 'Zonder Montana waren ze nergens op dat chateau,' schrijft een enthousiaste kijker op Twitter. Ook vinden sommigen haar een stuk leuker dan Maxime, die sinds vorig seizoen regelmatig kritiek krijgt op haar 'luide' en 'irritante' gedrag

Tekst gaat verder onder de tweets

Article continues after the ad

Kritiek

Bijna niemand had de gigantische kijkcijfers van Chateau Meiland zien aankomen. Terwijl RTL het aanbod van de realityserie genadeloos afsloeg, was SBS 6 de enige zender die het aandurfde. Een nieuw seizoen wordt momenteel uitgezonden. Hoewel de meeste kijkers nog net zoveel genieten van de chaos in het chateau, is er ook kritiek. Dochter Maxime werkt bij velen op de zenuwen. 

'Arrogant en irritant'

'Maxime wordt irritant met haar gekrijs,' luidt een reactie op social media. Sommige Chateau Meiland-fans zeggen zelfs niet meer te kijken door de ergernissen aan Maxime. Behalve haar 'irritante' gedrag, krijgt de blondine ook kritiek op haar houding. Maxime zou, in tegenstelling tot de eerste afleveringen, een stuk arroganter zijn geworden. 'Even vergeten hoe het voor het succes was denk ik,' schrijft een kijker op Twitter.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.