Het is een emotionele dag voor Monique Westenberg. Haar hondje Dunya, die ze omschrijft als haar kind, wordt vandaag gecremeerd. Tot haar grote spijt kan ze daar niet bij zijn.

Afscheid

Het is een zware tijd voor Monique. Haar geliefde viervoeter overleed afgelopen week. Ze had geen afscheid kunnen nemen, omdat ze op vakantie is in Mexico. 'Vandaag om 14.30 uur wordt mijn meisje gecremeerd. In Mexico is het dan 07.30 uur en kan ik in alle rust bij de zee gaan zitten om in gedachten bij haar te zijn,' schrijft de vriendin van André Hazes op Instagram. Haar vader zal bij de crematie aanwezig zijn.

Article continues after the ad

Laatste eer

Monique gaat met een reden naar het strand. 'De enige afstand die er op dat moment tussen ons is, is de uitzichtloze zee en juist de zee was de plek waar Dunya zo gek op was. We hebben 14,5 jaar samen zoveel tijd doorgebracht op het strand. Met zon en regen, met geluk en verdriet. Daarom kies ik ervoor niet te wachten tot ik terug ben, maar om op deze manier afscheid te nemen. Zo komen voor ons op één moment de vier element samen. Water, aarde, lucht en vuur. Zoals die eenheid is, waren zij en ik ook,' aldus Monique. 'Het is zo pijnlijk om op deze afstand alles te regelen rondom dit verdriet, maar ik wil als laatste eer het beste voor mijn meisje. Ik ga haar zo vreselijk missen.'

 

Dankjewel voor jullie lieve, mooie en hartverwarmende berichtjes. Dit helpt mij heel erg en daarom deel ik mijn gevoel met jullie. Vandaag om 14:30 uur wordt mijn meisje gecremeerd. In Mexico is het dan 07:30 uur en kan ik in alle rust bij de zee gaan zitten om in gedachten bij haar te zijn. Mijn papa is de allerliefste op de wereld, want hij stelde zelf voor om in mijn plaatst bij Dunya te zijn. De enige afstand die er op dat moment tussen ons is, is de uitzichtloze zee en juist de zee was de plek waar Dunya zo gek op was. We hebben 14,5 jaar samen zoveel tijd doorgebracht op het strand. Met zon en regen, met geluk en verdriet. Daarom kies ik ervoor niet te wachten tot ik terug ben, maar om op deze manier afscheid te nemen. Zo komen voor ons op één moment de vier element samen. Water, aarde, lucht en vuur. Zoals die eenheid is, waren zij en ik ook! Mijn andere meisje Gioia zal morgen ochtend vroeg afscheid nemen van haar zus door nog even bij haar te zijn! Of ik daar goed aan doe weet ik niet, maar wellicht helpt het ook een beetje bij haar verwerking doordat ze zelf kan ruiken wat er aan de hand is. Het is zo pijnlijk om op deze afstand alles te regelen rondom dit verdriet, maar ik wil als laatste eer het beste voor mijn meisje. Ik ga haar zo vreselijk missen. Willen jullie een kaarsje met mij branden om 14:30 uur? ?

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders