De Volendamse Jan en Monique Smit mogen dan hun beroemde naam én hun woonplaats gemeen hebben, ze lopen bepaald niet de deur bij elkaar plat, vertelt Monique in een interview. 

More content below the advertising

Door: Redactie Libelle

Monique ziet Jan alleen als Sinterklaas weer in het land is, vertelt ze. Als ze haar broer wil zien moet ze de televisie aanzetten: Jan Smit is vaker op de beeldbuis dan in de woonkamer van zijn bloedeigen zus. “Jan zie ik bijna nooit”, zegt Monique openhartig. “Soms zie ik hem, maar dat is uniek. Ja, met Sinterklaas…”

Genegeerd

Monique Smit werd aan het begin van dit decennium twee jaar lang genegeerd door haar broer. Lange tijd dacht ze dat Yolanthe, zijn toenmalige vriendin, daar de oorzaak van was. Pas toen ze de biografie van haar broer las, vernam ze de ware reden.

Puber 

Jan bleek zijn zus te negeren omdat hij vond dat zij de kantjes ervan afliep. “Ik mocht wel mee met hem op tour, maar dan praatte hij óók niet met me. We zaten elke zondag bij elkaar met de familie en dan keek hij iedereen aan, behalve mij. Hij negeerde mij gewoon. Op een gegeven moment ben je er zelfs aan gewend.”

Bijleggen

De ongezellige situatie eindigde pas toen Jan weer een relatie kreeg met jeugdvriendin Liza. Eén van haar voorwaarden voordat ze weer iets met hem zou beginnen, was dat broer en zus het bij zouden leggen. Dat hebben ze diezelfde avond nog gedaan.

Ich Bin Nicht Wie Du

Sindsdien is het weer goed tussen de twee. Alhoewel, goed.. een warme relatie is het niet. Maar hun huidige gebrek aan contact heeft in ieder geval niets met die oude ruzie te maken: “Dat is dit niet. Mijn zus Jenny zie ik elke dag, maar Jan zit bijna altijd in Duitsland, hij is daar dan aan het werk. Hij is er gewoon nooit.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Sandra Reemer, die anderhalf jaar geleden overleed aan borstkanker, is herenigd met haar ouders. Negen maanden na haar dood overleed haar vader Frans, die het verlies van zijn beroemde dochter niet kon verwerken. Afgelopen week blies Sandra’s moeder Nel haar laatste adem uit. Ook zij treurde in de laatste fase van haar leven elke dag om het gemis van haar oogappel. 

'Mijn ouders waren sterke, kranige mensen die altijd positief in het leven stonden,’ vertelt Frenk Reemer, de broer van Sandra. ‘De dood van mijn zus heeft hen gebroken, hoewel ze dat liever niet aan mijn broer en twee andere zussen lieten merken. Ze hielden van al hun kinderen evenveel, maar Sandra was hun oogappel. Naarmate ze ouder werden, maakten ze zich meer zorgen om haar dan om ons. Misschien was dat wel logisch. Sandra was alleen. Ze had geen relatie en geen kinderen. Als Sandra met iets zat, dan besprak ze dat met onze ouders. Zij vroegen zich weleens af hoe het verder moest met Sandra als zij er niet meer waren. Een jaar voordat Sandra door borstkanker werd getroffen kochten mijn ouders in Sint-Michielsgestel een graf. Ze waren de negentig gepasseerd en wilden alles voor hun afscheid regelen. De kinderen wilden ze niet onnodig opzadelen met problemen. Ze kochten een graf voor drie personen. Het was hun wens dat Sandra later bij hen zou komen te liggen. Wat ze toen niet konden bevroeden was dat Sandra er als eerste begraven zou worden.'

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Zeven jaar geleden vertolkte Bastiaan Ragas de rol van Willem-Alexander in de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. Graag had de acteur een reactie van de koning ontvangen en hij hoopt nog steeds op een uitnodiging voor een lunch. ‘Door de serie steeg zijn populariteit met twintig procent...’

Het was zeven jaar geleden de rol van zijn leven. Bastiaan Ragas (47) kroop voor de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur in de huid van (toen nog) kroonprins Willem-Alexander. Om hem geloofwaardig te spelen, kwam Bastiaan acht kilo aan en liet hij zijn haar groeien. Hoewel het alweer enige tijd geleden is, denkt Bastiaan nog veel aan die periode. ‘Ik heb toen een aardig inkijkje in zijn leven kunnen krijgen,’ vertelt Bastiaan aan Story. ‘Het is net of je dan iemand kent. Terwijl dat natuurlijk niet zo is.’ Nadien heeft Bastiaan nooit iets gehoord van Willem-Alexander. ‘Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn geweest als hij een reactie had gegeven. Op wat voor manier dan ook. Maar dat is niet gebeurd. Jammer, ook omdat ik heb begrepen dat zijn populariteit na het uitzenden van deze serie met twintig procent was gestegen. Voor en na de serie is er een poll geweest en daaruit bleek dat hij in de ogen van het publiek een stuk sympathieker was geworden. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen, haha.’

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders