Ondanks haar zware eerste zwangerschap geeft Monique Smit haar droom om een groot gezin te stichten niet op. In Story vertelt ze in 2018 voor een tweede kindje te gaan, maar ook over haar angsten...

Monique Smit (28) en haar vriend Martijn Molleman maakten een flitsende start: binnen vier maanden woonden ze samen, een jaar later waren ze klaar voor gezinsuitbreiding. Het was meteen raak, en op 1 augustus 2015 werd hun zoon Noah geboren. Aanvankelijk wilde Monique meteen voor een tweede gaan, maar het liep anders. ‘Ik kreeg allemaal leuke aanbiedingen. Vandaar dat we het steeds op de langere baan schoven. Daarbij wilden we genieten van Noah. Ik zie om me heen bij vriendinnen hoe zwaar het is om twee kinderen in de luiers te hebben. Maar nu Noah twee is, begint het weer te kriebelen,’ aldus de zangeres/presentatrice. ‘We gaan voor 2018. Maar we moeten er wel de tijd voor hebben. Het lastige is dat ik nu eenmaal geen baan heb waarbij je kunt zeggen: Ik ben er even een paar maanden niet. Want als je ertussenuit knijpt dan is er zo weer een ander moppie om je plek in te nemen. Daar houd ik wel rekening mee.’ Maar er is nóg iets wat Monique weerhoudt. ‘De eerste 22 weken van mijn zwangerschap van Noah ben ik erg ziek geweest. Ik was constant aan het overgeven. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds. Ik kon niet eens boodschappen doen vanwege mijn misselijkheid. Ik dacht dat het na de eerste drie maanden wel over zou zijn, maar na 18 weken was er nog steeds geen verbetering. Ik ben zelfs een aantal keren in het ziekenhuis terecht-gekomen om testen en onderzoeken te ondergaan. Ze dachten dat er misschien iets anders met me aan de hand was. Ik viel ook een paar keer per week flauw, dat was heel heftig. De artsen vreesden dat het, omdat ik na 20 weken nog steeds doodziek was, misschien wel negen maanden lang zou duren.’

Medicatie

Gelukkig ging het na 22 weken eindelijk de goede kant op. ‘Ik had van tevoren nooit kunnen bedenken dat het zo heftig zou zijn, maar het komt vaker voor,’ vertelt Monique. ‘De Britse hertogin Kate heeft bijvoorbeeld ook last van extreme misselijkheid. (Kate lijdt aan de aandoening Hyperemesis Gravidarum, oftewel HG, red.) Ik heb destijds medicatie gekregen, maar dat hielp niet, omdat ik het niet binnenhield. Het is een zware tijd geweest. Ik wilde zó graag zwanger worden, maar uiteindelijk was er geen lol aan. Ik ben bang dat de volgende zwangerschap net zo verloopt als de eerste. Dat zou ik niet kunnen opbrengen met al mijn werkzaamheden. En ik kan niet even de Ziektewet in gaan.’ Wat Monique destijds stak, was het onbegrip vanuit haar omgeving. ‘Mensen zeiden: Eet je wel genoeg? Je hebt wel een kindje in je buik! Maar door het vele overgeven werd mijn buik pas na 30 weken zichtbaar. Al met al ben ik negen kilo aangekomen. Na de zwangerschap vlogen die eraf, maar toen ik in een interview beaamde dat ik mijn oude spijkerbroeken alweer paste, werd ik daarop afgerekend. Ik dacht: oei, jullie zouden eens moeten weten! Ik was liever een tientonner geweest, want het is echt geen lolletje om de helft van je zwangerschap ziek te zijn. Aan de andere kant wil ik absoluut niet klagen, want ik besef terdege dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Het moet je maar gegeven zijn.’  

Lees het hele interview in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

Vorige week werd Paul de Leeuw opgenomen in het ziekenhuis voor een knieoperatie. Naderhand liet hij al weten dat alles voorspoedig was verlopen, maar nu geeft de presentator een nieuwe update hoe het met hem is.

Paul is namelijk alweer druk aan het fietsen op een hometrainer, dus het gaat al de goede kant op. Hij heeft nog wel een 'weggetje' te gaan, maar de Leeuw geeft ook aan veel zin te hebben om te mogen optreden. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Hiep hiep hoera! James, het zoontje van Chantal Janzen en Marco Geeratz is jarig. Hij mag maar liefst tien kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren deelt Chantal een prachtige foto van haar zoon op Instagram.

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Zo groot al

'Vandaag is de allerleuksteliefstegrappigste jongen van de wereld jarig, en hij is 10 geworden. TIEN! How did that happen?', schrijft ze bij het zoete plaatje. Met een ondeugend lachje kijkt James in de camera. Waar blijft de tijd? Want James is al een grote, stoere jongen aan het worden.

Grote broer

Al blijft het een heel schattig mannetje. Chantal deelt regelmatig kiekjes van haar twee lieve zoons en daar smelt je gewoon van. James is een hele trotse grote broer en hij blijkt hartstikke goed voor de kleine Bobby van tien maanden te kunnen zorgen.

Groot gezin

Chantal is sinds 2014 getrouwd met Marco. Samen hebben ze James en Bobby gekregen. Bobby is op 29 maart 2018 geboren. Uit een eerdere relatie heeft Marco twee dochters, Esmée en Isaa, en één zoon, Zion.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Instagram, Peter Smulders