De meest recente breuk met André Hazes heeft er behoorlijk ingehakt bij Monique Westenberg. Niet alleen omdat de breuk dit keer definitief is, maar ook omdat ze vaarwel moest zeggen tegen haar langgekoesterde kinderwens.

Monique en André droomden in betere tijden van een broertje of zusje voor Dré. Na hun breuk van afgelopen maart is duidelijk dat een tweede kindje er niet zal komen. Een zware dobber voor Monique, die dolgraag nog een baby had willen krijgen. 

Baby in Monique's leven

Opvallend is dat een spirituele coach voorspelde dat er nog een baby in Monique's leven zal komen. 'Ik zie een meisje om jou heen. Een meisje dat nog geboren zal worden.' De ex van André snapte er niks van. 'Ik vond dat toen vreemd, want na mijn breuk met André wist ik dat ik geen kinderen meer zou krijgen. Dus wie was dat meisje dan?'

Gemengde gevoelens

Afgelopen voorjaar werd ze inderdaad verrast door babynieuws. Haar broer kreeg opnieuw een meisje. Hoewel Monique dolblij was voor haar broer, werd ze er ook verdrietig van. 'Naast geluk voelde ik ook een vreemd soort verdriet, omdat ik wist dat ik zelf geen baby meer zou krijgen. Ik gunde het mijn broer en schoonzus, maar ik had het mezelf ook gegund', schrijft ze in haar column voor Vriendin.

Article continues after the ad

Embryo's met André

Monique heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een broertje of zusje voor hun zoontje André wil. Omdat ze alleen via de onnatuurlijke weg zwanger kan raken, liet ze destijds drie embryo’s invriezen. Ze onthulde in een Belgisch interview dat er nog twee embryo’s over zijn.

Toestemming van ex

Nu ze uit elkaar zijn, zou Monique deze embryo’s terug kunnen plaatsen zonder dat ze daar André’s toestemming voor nodig heeft, zo blijkt. Het gebeurt vaker dat een vrouw na een scheiding alsnog zwanger wordt van haar ex-partner omdat ze hun embryo, zonder toestemming van haar ex, liet terugplaatsen. Uit jurisprudentie blijkt dat ze dan vaak in haar recht staat. 

Vernietigen 

Maar het kan ook zijn dat André en Monique met het ziekenhuis een contract hebben ondertekend. Vaak hanteren ziekenhuizen overeenkomsten waarin staat wat er met de embryo’s moet gebeuren bij een scheiding of het overlijden van een van de partners. Wanneer bijvoorbeeld André bij voorbaat liet weten dat er niets met de embryo’s mag gebeuren en daarover onenigheid bestaat, is het ziekenhuis verplicht de embryo’s te vernietigen. Overigens mogen de embryo’s tot vijf jaar na dato bewaard blijven worden. 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.