Begin mei deelde Monique Westenberg op Instagram het verdrietige bericht dat haar hond Dunya was overleden. Omdat Dunya ongeneeslijk ziek was, liet Monique een paar dagen voor haar overlijden de hartslag van het huisdier vastleggen. Nu laat de vriendin van André Hazes zien wat ze daarmee gedaan heeft.

Monique heeft de hartslag laten graveren in een ketting, waarmee ze Dunya voor altijd met zich mee draagt. 'Een paar dagen voor het overlijden van Dunya heb ik haar hartslag laten vastleggen,' zegt Monique in een bericht op haar Instagram. 'Of het een voorgevoel geweest is weet ik niet, maar iets in mij zei dat ik dit die dag moest doen. Met deze hartslag ben ik naar @justfrankyjewellery gegaan met de vraag of zij deze wilde graveren in een ketting. Zij hebben dit met liefde voor mij gedaan en gisteren kreeg ik hem binnen. Nu draag ik altijd haar hartje bij me!'

Rouw

Begin mei liet Monique weten dat ze in rouw was gedompeld. Ze moest afscheid nemen van haar geliefde hond Dunya, die ongeneeslijk ziek was. 'Mijn hart is gebroken, maar krijgt ook rust. Ze was moe, ze had geen pijn, maar vond het genoeg geweest,' schreef Monique bij het bericht. Dunya overleed toen Monique samen met haar gezin op vakantie was in Mexico. Die week erna werd Dunya gecremeerd.

 

? Dunya, mijn wereld, mijn meisje, is vandaag om 15:25 uur ingeslapen. Mijn hart is gebroken, maar krijgt ook rust. Ze was moe, ze had geen pijn, maar vond het genoeg geweest. Gisteren werd ik opgebeld dat het de laatste daagjes slechter met haar ging. Mijn wereld stortte in en we waren van plan morgen avond terug te vliegen. Dan kon ik haar nog even vasthouden, haar natte neusje voelen, in haar lieve oogjes kijken. Vandaag werd ik wakker gebeld. Mijn vader en moeder en de liefste oppas zaten met mijn meisje bij de dierenarts. Ze was op. Ik moest de beslissing nemen waar ik altijd zo tegenop keek, maar wilde het niet langer rekken voor mezelf. Via FaceTime ben ik erbij geweest, heb ik nog tegen haar kunnen praten, heb ik haar kunnen bedanken voor de afgelopen 14,5 jaar liefde en steun. Mijn hart is gebroken, ik zit vol met verdriet, maar geloof ook dat Dunya er bewust voor heeft gekozen te wachten tot ik weg was. Nu heeft zij rust en kan ik de aankomende dagen gebruiken om dingen te verwerken zonder dat ik nu thuis had gekomen in een leeg huis en een leeg bed. Ik kan me nog een week voorbereiden op die lege thuiskomst en probeer te genieten met mijn gezin. Ik had haar niet meer liefde kunnen geven dan dat ik haar gaf, ze had geen betere honden mama kunnen hebben en ik weet zeker dat ze zo oud is geworden door de onbeschrijflijke sterke band die zij en ik hadden! Dankjewel mijn wereld voor jouw liefde hier op aarde. Dat je altijd naast me zal blijven lopen dat weet ik zeker ❤️?

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Article continues after the ad

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders