Jan des Bouvrie liet, na zijn laatste zware behandeling voor prostaatkanker, aan zijn vrouw Monique (58) weten dat het niet meer ging. In een interview met De Telegraaf vertellen Monique en zoon Jan Junior hoe moeilijk dit in eerste instantie voor hen was. 

Monique herinnert zich nog de woorden van haar man op dat moment: 'Het is goed zo, jongens. Ik heb een mooi leven gehad, de liefde van mijn leven ontmoet en prachtige dingen gemaakt. Laat het me dan nu op een waardige manier zelf afsluiten.'

Moeilijk

Aan De Telegraaf vertellen Monique en zoon Jan junior hoe moeilijk dit in eerste instantie voor hen was. 'Mijn eerste gedachte was om hem er weer van af te praten. Later realiseerde ik dat het een egoïstische daad zou zijn geweest. Niemand, ook wij niet, wist hoe slecht hij zich daadwerkelijk voelde. Hoe vervelend zo’n boodschap ook is, je moet het respecteren', vertelt Jan junior. 

Klaar voor het einde

Monique vertelt dat Jan opleefde toen hij eenmaal de beslissing gemaakt had en de datum van zijn overlijden had vastgesteld. 'Hij was klaar voor het einde. Hij verheugde zich er bijna op, hoe raar dat misschien ook klinkt. Door de regie in eigen hand te nemen, hebben we heel bewust afscheid van elkaar kunnen nemen', aldus Monique. 

Article continues after the ad

Bron: RTL Boulevard, De Telegraaf | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.