Toen twee weken geleden de eerste surprise box met ‘Monica’s favourites’ van Monica Geuze bij fans op de mat viel, was een nieuwe trend op YouTube geboren: het filmen van de teleurgestelde reacties op de zeer schamele inhoud van de doos, die lang niet de beloofde waarde van 300 euro zou halen.

'Altijd wel wat te klagen'

Een voucherbon voor drie maanden gratis Videoland, een goedkoop notitieboekje en een doorschijnende kimono van het goedkoopste polyester; de box van Monica viel veel mensen heel erg tegen. Zowel op YouTube als op Instagram en Twitter stroomden de negatieve reacties binnen. Een dag na alle ophef liet Monica al via stories weten dat ze zich bewust was van de klachten, maar ook dat er ‘genoeg mensen wel blij zijn’ en dat ‘mensen altijd iets te klagen hebben.’ Waarschijnlijk kon ze de deceptie toen nog niet goed overzien.

Article continues after the ad

Ik verdien er niks aan

Nu is dat wel anders. In haar nieuwste vlog trapt ze af door te zeggen dat ze zich schuldig voelt en het idee heeft haar volgers een verklaring schuldig te zijn. Maar vervolgens lijkt ze de schuld toch een beetje van zich af te schuiven. ‘Het is niet allemaal mijn schuld en doordat ik het gezicht van de box ben, krijg ik alle shit over me heen. Als er iemand is die zich realiseert dat fokking alles wat ik heb en wat ik doe, ik te danken heb aan mijn kijkers, dan ben ik het wel. Dus daar ben ik iedereen mega dankbaar voor', zegt de influencer in haar vlog. Ook benadrukt dat ze 'letterlijk niets' aan de box heeft verdiend. 

Bekijk hier de vlog:

Bron: Viva | Beeld: Brunopress