De heren van Veronica Inside (VI) storten bakken ellende over elkaar uit na de befaamde racisme-uitzending. Al snel werd geroepen dat Wilfred, Johan en René nooit meer samen aan tafel zouden zitten. Toch gloort er hoop aan de horizon.

Paul Römer heeft nog steeds goede hoop dat Veronica Inside een doorstart kan maken.

Glas is halfvol

De managing director radio en televisie van Talpa schat de kans op "fiftyfifty, waarbij het glas halfvol is", zegt hij in het AD. Römer: "Maar het moet wel VI blijven. Als het zouteloos en nikserig wordt, is het VI niet meer.

Bom ontploft

Daarvoor zullen de drie (best wel koppige) mannen met elkaar een sessie moeten hebben waarin ze uitspreken of er genoeg vertrouwen is voor een doorstart. "Ze moeten het zelf doen. Dat is ook hoe ze binnenkwamen bij Talpa. Ze zijn heel zelfstandig en dulden geen inmenging van wie dan ook", aldus Römer in de krant.

Article continues after the ad

Opgekropte energie

Volgens Römer heeft de coronatijd een rol gespeeld bij het ontsporen van het programma. "We leven in een ingewikkelde, gevoelige tijd. Er is een hoop opgekropte energie. Dit was een lont in een kruitvat."

Uit de hand gelopen

De veelbesproken laatste uitzending, die in het teken van racisme stond, vond Römer "niet zo slecht". "Maar de manier waarop de heren vervolgens de discussie met elkaar in de openbaarheid voerden; zo maak je een crisis alleen maar erger. Ik denk verder dat we niet moeten onderschatten hoe groot de druk is op deze mannen in hun privéleven. Het is uit de hand gelopen."

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.