Komend voorjaar verschijnt de biografie van Henny Huisman, en daarin neemt hij geen blad voor de mond. Zo vertelt hij openhartig over de ruzies met zijn vrouw Lia. Ook doet hij een boekje open over Marco Borsato, die veelvuldig in het nieuws was vanwege zijn overspel.

Groot podium

Het is precies 35 jaar geleden dat de Soundmixshow voor het eerst werd uitgezonden. Presentator Henny Huisman (69) had nooit kunnen vermoeden dat zijn televisieprogramma vele Nederlandse sterren zou afleveren. ‘Dat was ook nooit de bedoeling,’ vertelt Henny aan Story. ‘We wilden deze mensen een groot podium geven. Vaak waren ze al idolaat van de persoon die ze gingen imiteren en wij maakten dat nog mooier door hen op hun idool te laten lijken.

Article continues after the ad

Gouden combinatie

Dat bleek een gouden combinatie.’ Artiesten als Marco Borsato, Glennis Grace, Edsilia Rombley, Gerard Joling, Helmut Lotti en Tino Martin deden mee aan de show. ‘Hoewel het niet de opzet van het programma was, kregen we op een gegeven ogenblik wel in de gaten wie zou doorbreken. Wat me altijd heeft verbaasd, is dat John Adams, de winnaar uit 1988, in Nederland nooit veel succes heeft gekregen.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.