Ooit was Eva Jinek de talkshowkoningin van de NPO. Maar de overstap naar RTL lijkt haar die titel te kosten. Gisteravond keken er slechts 382.000 mensen naar haar talkshow: een laagterecord. 

Ze had Ali B gestrikt om zijn reactie te geven op de veelbesproken 'flikker'-rel en sneed ook de gevoelige kwestie rondom Akwasi aan. Maar het mocht niet baten: de kijker was gisteravond totaal niet geboeid door Eva Jinek. De presentatrice heeft haar vorige laagterecord (506.000 kijkers in augustus) verbroken. Een flinke domper voor zowel de presentatrice als de zender, die hoopte om weer de grootste te worden met deze late night talkshow. 

Dramatische kijkcijfers

De talkshowkoningin is voor een flinke zak geld naar RTL overgestapt en lijkt nu haar dikke salaris niet waar te maken. De kijkcijfers van haar talkshow vallen al weken tegen. Hiermee lijkt Eva Jinek haar collega Twan Huys achterna te gaan. Ook hij werd met veel bombarie binnengehaald, maar scoorde enkel dramatische kijkcijfers op de late avond. Uiteindelijk moest hij het veld ruimen. Is dat ook het lot van Eva?

Beeld: Peter Smulders 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.