Vernita Lee, de moeder van Oprah Winfrey, is op 83-jarige leeftijd overleden. Lee stierf op Thanksgiving, heeft haar familie bevestigd.

Steun

Oprah Winfrey vindt na de dood van haar moeder steun in de gedachte dat Vernita Lee een goed leven heeft gehad. Dat liet het tv-icoon maandag weten bij een familiefoto die ze deelde op Instagram. "Bedankt voor al jullie lieve woorden en condoleances over het overlijden van mijn moeder Vernita", schreef Oprah bij de foto, waarop Vernita met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen te zien is. Oprah kwam er in 2010 achter dat ze een jongere halfzus heeft, die haar moeder ter adoptie had afgestaan vlak na haar geboorte. Haar andere halfzus en halfbroer zijn overleden.

Article continues after the ad

Moeizame relatie

Oprah is altijd open geweest over de band met haar moeder, die een tijdlang moeizaam is geweest. De presentatrice groeide afwisselend op bij haar oma, vader en moeder. Later kregen Oprah en Vernita een betere relatie. In 2012 deelde de programmamaker op Moederdag een foto van zichzelf met Vernita, waarbij ze schreef: "Een bedankje aan mijn moeder Vernita Lee, die mij zo goed als ze dat kon heeft opgevoed."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP