Herlind Kasner, de moeder van Angela Merkel, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een regeringswoordvoerder woensdag bevestigd tegen persbureau DPA. Hij vroeg de media de privésfeer van de Duitse bondskanselier en haar familie te respecteren. Het tijdschrift SuperIllu en de krant Bild hadden het overlijden van Kasner begin april eerder gemeld.

De in Gdansk geboren Herlind Jentzsch volgde haar man Horst Kasner, een theoloog, in 1954 met de net geboren Angela van Hamburg naar Oost-Duitsland. Hij werd voorganger in een evangelische kerk en ging niet lang daarna in Templin leiding geven aan een opleidingsinstituut voor predikanten.

Docente

Als vrouw van een geestelijke mocht zij volgens Merkels biograaf Gerd Langguth niet lesgeven op staatsscholen, wel cursussen bij andere instellingen. Ze was een hartstochtelijk docente, die tot op hoge leeftijd talenonderricht gaf, met name Engels. Na de Duitse hereniging volgde ze de politieke carrière van haar dochter op de voet. Kasner, wier echtgenoot in 2011 stierf, bleef tot haar dood in Templin wonen.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP