Addy van den Krommenacker verblijft voor zijn collectie wekelijks in Milaan en de couturier vraagt zich af of hij zijn werk wel kan blijven doen. Juist in die regio zijn honderden mensen besmet met het coronavirus en complete dorpen van de buitenwereld afgesloten. 

Met argusogen volgt Addy van den Krommenacker de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De couturier heeft een atelier in de Italiaanse stad Milaan en moet daar wekelijks naartoe. In die stad is het momenteel stil: cafés, musea en theaters moeten dicht blijven om de verspreiding van het virus tegen te houden. Toeristen blijven weg en het bedrijfsleven zegt congressen af. Maar Addy móét erheen.

Article continues after the ad

Fashion Week

‘Alle stoffen voor mijn creaties liggen daar in mijn atelier,’ vertelt Addy aan Story. ‘Mensen werken er aan mijn ontwerpen en dat moet doorgaan. Half maart heb ik twee grote shows in Nederland, bij Indoor Brabant en bij de International Fashion Week Amsterdam. Ik ben altijd van zaterdag tot en met woensdag in Milaan. 

Bang maken

Voor de mensen die ziek zijn geworden, hoop ik het beste. Maar we moeten elkaar niet te bang maken. En ik hoop echt dat ik mijn werk kan blijven doen. Want ik moet deze week weer in Milaan en Florence zijn om de collectie te beoordelen. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.