Miss Montreal is na tien jaar weer terug op de plek waar ze ooit begon. Heel bijzonder, maar ook moeilijk. De zangeres biecht in een openhartig bericht op dat ze destijds in 'een persoonlijk hele zware tijd' zat.

Zware tijd

Miss Montreal, die in het echt Sanne Hans heet, blikt terug op een moeilijke tijd. "Toen ik in 2008 bekend werd door een kaasreclame ging mijn leven als een sneltrein," schrijft de zangeres. Haar carrière ging als een speer en haar leven leek op dat moment geweldig, maar daar achter schuilde een groot drama. "Stiekem zat ik in die tijd in een persoonlijk hele zware tijd, in details treden doe ik niet, maar het leek alsof die pijn de prijs was, die ik betaalde om dit werk te mogen doen," onthult Sanne. 

Bijzondere reis

De blondine reisde in die tijd af naar Portugal om daar haar eerste album in te zingen en een videoclip op te nemen. Nu, bijna tien jaar later, gaat de zangeres weer naar dezelfde plek in Portugal om een EP in te spelen en te zingen. Dit is een grote wens van de zangeres zodat ze de nare tijd kan loslaten en een fijne herinnering kan creëren. "Een trip down memorylane, om alles te verwerken en het eindelijk eens een plek te geven en trots te worden en zijn op die tijd, 10 jaar geleden," aldus Miss Montreal. 

Article continues after the ad
 

Ik wil even iets eerlijks met jullie delen. Toen ik in 2008 bekend werd door een kaasreclame ging mijn leven als een sneltrein. Van giel, naar dwdd, naar een dikke hit op de radio. Op lowlands en 100 andere festivals spelen, wennen aan een nieuwe wereld met 0 ervaring en op mensen vertrouwen die je helemaal niet kent; op goed geluk dan maar. Mijn eerste album werd opgenomen in Brussel, met mijn leuke bandje. Stiekem zat ik in die tijd in een persoonlijk hele zware tijd, in details treden doe ik niet, maar het leek alsof die pijn de prijs was, die ik betaalde om dit werk te mogen doen... Tony, mijn platenbaas vroeg, "zou je het fijn vinden om je album dan in te zingen in Portugal ipv Brussel? Even naar de zon en er tussenuit en wij zijn bij je en je mag een vriendin meenemen." Met tranen van blijdschap heb ik dat aanbod aangenomen en heb ik mijn eerste album buiten in een tuin in Portugal ingezongen. Ook hebben we er een videoclip opgenomen. En van dit alles weet ik NIETS meer.. ik was zo veel dingen, die gaande waren, aan het verwerken dat alles is vervaagd uit die tijd. Nu, bijna 10 jaar later, wilde ik weer naar Portugal, om deze EP in te spelen en te zingen. Zodat ik eindelijk die nare tijd kon loslaten en een fijne ervaring heb en alles opnieuw kan doen wat ik toen miste... Vandaar deze EP, vandaar dat we op clubtour gaan door deze zalen, de zaaltjes waar mijn eerste tour was, waar ik ook niets meer van weet. Een trip down memorylane, om alles te verwerken en het eindelijk eens een plek te geven en trots te worden en zijn op die tijd, 10 jaar geleden. Er staan hele persoonlijke liedjes op de EP, ik hoop dat jullie me nu wat beter snappen en misschien een extra gevoel krijgen bij mijn liedjes, deze EP en deze tour; wat allemaal in oktober gaat komen. ❤️?

Een bericht gedeeld door Miss Montreal (@missmontreal_) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders