Zo vaak als Peter R. de Vries op tv verschijnt om over spraakmakende moorden, afpersingszaken en ontvoeringen te praten, zo weinig laat de misdaadverslaggever doorgaans los over zijn eigen kidnapping. Lees in Story op welke heftige wijze Peter ooit zélf werd ontvoerd...

Dat Peter zich het lot van zijn collega-journalisten zo aantrekt, is niet voor niets. Zo was de misdaadverslaggever in het verleden zelf ook slachtoffer van bedreiging en maakte hij op 26-jarige leeftijd als beginnend krantenverslaggever een traumatische ontvoering mee. Iets wat hem er vervolgens nooit van heeft weerhouden zijn journalistieke plicht te vervullen en niet terug te deinzen voor welke vorm van dreiging dan ook. Toen Peter R. de Vries in 1982 nog geen landelijke bekendheid genoot en als dagbladverslaggever werkzaam was, werd hij zelf gekidnapt. Dit gebeurde nadat hij met een onbekende man, een tipgever, had afgesproken op het treinstation Amersfoort en bij hem in de auto stapte.

Onopgeloste moord

‘Dit contact beweerde dat hij onthullende informatie had over de onopgeloste moord op platenproducer Bart van der Laar (36), die vijf maanden daarvoor in zijn villa in de Hilversumse Graaf Florisstraat was doodgeschoten,’ aldus Peter in het boek Kidnapping & Losgeld, waarvoor de misdaadverslaggever het voorwoord schreef. Het misdrijf stond bekend als de ‘showbizzmoord’. Van der Laar was producer geweest van onder meer de meidengroep Babe, zangeres Lenny Kuhr en zanger Benny Neyman. ‘Het ging om een ongeveer 50-jarige man, die meteen na het wegrijden begon te praten,’ omschreef Peter zijn tipgever. ‘Hij beweerde dat hij een professionele huurmoordenaar was en dat men hem voor de ‘klus’ in Hilversum had aangezocht. Hij had geweigerd, maar wist wel wie erachter zaten en wat het motief was. Daardoor liep hij ook gevaar, geen mens mocht weten dat hij gepraat had.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto's die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Lieke van Lexmond

André Hazes

Olcay Gulsen

Georgina Verbaan

Barry Atsma

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Met een druk tv-jaar voor de boeg vond Paul de Leeuw (56) het hard nodig even geestelijk bij te tanken. En waarom dan niet het nuttige met het aangename verenigen en meteen een beetje fysiek bijkomen?

Daarom reisde de nog altijd populaire presentator met zijn man Stephan Nugter (50) naar het zonnige Miami Beach in de Amerikaanse vakantiestaat Florida. Even zonder hun zoons Kas (16) en Toby (15), zodat Paul en Stephan samen wat échte qualitytime hadden. Een six- pack heeft de RTL4-ster natuurlijk nooit gehad, maar hij ziet er op zijn manier toch redelijk strak uit. En hoewel een Speedo geen optie meer is, durfde Paul het aan om voor het oog van heel mondain Miami de golven te trotseren in een zwembroek met een ‘Brabants bontje’.

Dit artikel komt uit Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? 

Beeld: Edwin Smulders