Hugo de Jonge Lady Gaga

Minister Hugo de Jonge (42) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is via Twitter persoonlijk bedankt door Lady Gaga, omdat ons land 50 miljoen euro bijdraagt aan onderzoek naar een vaccin tegen het coronavirus.

‘Bedankt Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een coronavaccin’, schreef de Amerikaanse zangeres in een tweet. De Jonge maakte woensdag in een Kamerbrief bekend dat Nederland 50 miljoen euro bijdraagt aan onderzoek voor een vaccin.

‘Samenwerken is cruciaal’

‘We helpen graag’, reageerde de minister in een tweet aan Gaga. ‘Een vaccin vinden en dat snel doen, is cruciaal in het wereldwijde gevecht tegen corona. We moeten samenwerken om dat te kunnen bereiken.’

Donaties

Gaga hoopt dat andere landen het voorbeeld van Nederland volgen om de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) te steunen. Deze Noorse stichting verzamelt donaties uit de hele wereld om onderzoek te kunnen doen naar vaccins tegen infectieziekten.

Article continues after the ad

Momenteel is er ruim 632 miljoen euro in totaal verzameld, maar de stichting denkt ruim 800 miljoen euro nodig te hebben voor het onderzoek.

Benefietconcert

Lady Gaga zet zich persoonlijk in tegen de coronacrisis. Ze organiseerde eerder deze maand een benefietconcert: One World, Together at Home. Hier trad ze niet alleen zelf op, maar regelde ze ook alle andere artiesten, zoals Billie Eilish, Elton John, The Rolling Stones en Lizzo. Het concert wordt zondag 19 april uitgezonden op MTV. 

Bron: VIVA | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.