Miljuschka Witzenhausen Holleeder

Volgers van Miljuschka Witzenhausen konden haar vandaag vragen stellen via Instagram. Met allemaal heel uiteenlopende vragen kon een vraag over Willem Holleeder zeker niet ontbreken. De presentatrice besluit dan ook open en eerlijk antwoord te geven.

Iemand vraagt: "Wat vind je ervan dat je familie bent van Willem Holleeder?" Alhoewel Miljuschka vaker deze vraag krijgt, besluit ze hem toch te antwoorden. Ze schrijft: "Krijg hier altijd veel vragen over. In principe praat ik er niet over. Ten eerste zie ik mezelf als de dochter van Astrid Holleeder. Ten tweede is het zo een groot verhaal dat je er bijna niks meer naast kan zijn."

Article continues after the ad

Gevaar

Astrid is de jongste zus van Willem en ze getuigde samen met haar oudere zus Sonja tegen hun broer in het bekende 'Holleederproces'. Hiermee zijn ze de belangrijkste getuigen in het proces tegen de crimineel en kunnen ze niet meer veilig over straat. Astrid was tevens genoodzaakt te stoppen als advocate en woont nu op een schuiladres. Als ze de straat over wil, moet ze zich vermommen.

Willem wordt beschuldigd van het opdrachtgeven voor verschillende liquidaties, waaronder de moord op zijn zwager Cor van Hout, vastgoedhandelaar Willem Endstra en crimineel John Mieremet.

Traumatisch

Miljuschka vervolgt: "Iedere voorpagina, het journaal of praatprogramma besteedt er meer dan eens aandacht aan. Het is moeilijk, pijnlijk, traumatisch en niet uit te leggen. Maar boven alles hou ik intens veel van mijn moeder en ben ik trots op haar."

De hele situatie rond haar oom zou haar naar eigen zeggen sterker hebben gemaakt. "Ik ben heel dankbaar dat ik heb leren doorzetten. Iedere situatie geeft je een les en kracht. Daar geloof ik in. Ik ben een strijder erdoor geworden.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: De Telegraaf, NOS | Beeld: Peter Smulders