Miljuschka Witzenhausen heeft met haar deelname aan Dance, Dance, Dance geld opgehaald voor het Epilepsiefonds. Dat goede doel ligt haar namelijk nauw aan het hart; Miljuschka's zesjarige dochtertje heeft epilepsie. Ze vertelde emotioneel over haar dochters aandoening.

'Mijn dochtertje is zes,' lichtte ze toe. 'Drie jaar geleden vlak voor haar vierde verjaardag heeft ze haar eerste epilepsieaanval gekregen. En eigenlijk stort je wereld dan in. Je ziet iets gebeuren met je kind. Je hebt geen idee wat er aan de hand is. Je komt in een medische molen. Ze denken aan tumoren, noem maar op. Uiteindelijk kom je erachter dat het epilepsie is. Nou, dan gaan ze nog uitzoeken wat voor vorm epilepsie. Dat duurt zo lang, voordat je weet welke medicatie je moet gebruiken. Wat goed werkt.' Miljuschka deelt dan ook een foto waarop haar dochtertje te zien met plakker voor een 24-uurs-EEG op haar hoofdje. 'Here we go again!' #24uursEEG#epilepsie #dapperemeid #roerigetijden', schrijft de presentatrice. 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here we go again #24uursEEG #epilepsie #dapperemeid #roerigetijden

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Emotioneel

De brunette wordt emotioneel als ze over haar dochters toekomst praat. 'Wat het meest vervelende ervan is, is dat je kind een bepaalde vrijheid verliest die je kind zou moeten hebben. Alleen fietsen, alleen uitgaan later, dat zit er gewoon niet meer in,' zei ze in tranen. 'Dus ik hoop dat ze met dit geld gedeeltelijk kunnen bouwen aan een computer. Zodat we sneller weten hoe het zit. Wat er aan de hand is. Zodat ook kinderen met epilepsie de club in kunnen, terug naar huis kunnen fietsen en zo een pubertijd kunnen hebben, zoals we allemaal willen.' 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders