In ‘Miljoenenjacht’ gaan deelnemers regelmatig met tonnen naar huis. Helaas vallen de resultaten dit seizoen ietwat tegen. Gisteravond zag finalist Peter zich genoodzaakt voor ‘slechts’ 29.000 euro op de knop te drukken, nadat het bod van de bank een enorme vrije val maakte na een slechte kofferkeuze. 

En die slechte keuze, is misschien een béétje de schuld van presentatrice Linda de Mol. Voorafgaand aan de finale sprak zij uit een sterk voorgevoel te hebben dat er deze uitzending een hoog bedrag gewonnen zou worden. Die uitlating bleef hangen bij Peter, met alle gevolgen van dien…

Goed begin

In de eerste ronde gaat de deelnemer uit Zundert allemaal voor de wind. Hij weet de tweede vraag het snelst juist te beantwoorden. Als hij mag kiezen tussen een prijs uit een van de vijf koffers of een plek in de volgende ronde, kiest hij voor dat laatste. Ook in de tweede ronde wil het allemaal wel lukken. Peter start achter de tweede desk en eindigt na vier vragenrondes achter de eerste desk. Samen met Karel belandt hij in de halve finale. Dan wordt het spannend. Gaat een van de mannen drukken voor een geldbedrag, of wordt de finalist bepaald door middel van een simpele rekensom? Als de teller steeds verder oploopt, wordt het Karel na een tijdje toch te heet onder zijn voeten. Hij drukt voor een mooi bedrag van 38.500 euro.

Article continues after the ad

Kleine kans

En dat betekent dat Peter de finalist is van deze aflevering. In het begin loopt het allemaal gesmeerd en de bedragen die de bank biedt, lopen steeds hoger op. Met na een tijdje nog acht overgebleven koffers in het spel, krijgt de gepensioneerde aardbeienkweker een bod van 184.000 euro voor zijn koffer 12. Als hij doorgaat, moet hij nog twee koffers openmaken. En met de koffer van 2.5 miljoen en de 2 miljoen nog in het spel wil hij die gok wel wagen. De kans dat hij beide hoge bedragen eruit vist, is immers niet zo heel groot.

Laatste gok

Dus besluit Peter nog een laatste gok te wagen. En dat had-ie beter niet kunnen doen, want het gaat helemaal mis. Peter haalt beide hoge bedragen eruit, tot grote schok van het publiek (de beelden zijn vermakelijk). De bank biedt dan nog ‘slechts’ 29.000 euro voor zijn koffer en met nog één hoge koffer in het spel durft Karel niet nogmaals een gok te nemen. Verstandig, want na het accepteren van het ‘lage’ bod blijkt de volgende koffer die hij geopend zou hebben het hoge bedrag te bevatten. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl