Haar ex-schoonzus Willeke Alberti zong het ooit inlevend en gevoelig: ‘Dag huis, dag lieve oude woning...’ Datzelfde gevoel zal Linda de Mol bekruipen nu ze afscheid moet nemen van de laatste fysieke herinnering die ze aan haar overleden ouders John en Hannie had.

Al moet gezegd dat het hier niet haar ouderlijk huis betreft en van een ‘oude’ woning geen sprake is: het penthouse van wijlen vader en moeder De Mol, in het pittoreske centrum van het Gooise Laren, is van alle gemakken voorzien op de 411m2 die het appartement meet, de terrassen van 160m2 nog niet meegerekend. Het pand is van plint tot plafond beveiligd en dat is niet voor niets: er wonen vooral vermogende mensen in het complex. Eén daarvan is Els Blokker, de weduwe van voormalig Blokker-topman Jaap. Mevrouw Blokker kocht, voor naar verluidt € 3,25 miljoen, als belegging het appartement van de ouders van Linda en natuurlijk ook John, die nu de pater familias van de machtige mediaclan is. 

Lees het hele verhaal in Story 52.

Beeld: Peter Smulders

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP