Net als bij haar crematie wilde zangeres Mieke Telkamp ok bij het verstrooien van haar as niet te veel pottenkijkers hebben. Haar wens was dat alleen haar stiefdochter Nora en haar man Ben erbij waren, samen met hartsvriendin Anneke Grönloh en manager Bart Peeters, waardoor de as van Mieke in eenzaamheid werd uitgestrooid.

Lees ook: Anneke Grönloh neemt moeilijkste beslissing van haar leven

Vier mensen

Anders dan haar publieke bestaan als gevierd zangeres heeft Mieke Telkamp, vooral bekend van haar uitvaarthit Waarheenwaarvoor, er voor haar dood bewust voor gekozen om maar vier mensen aanwezig te laten zijn bij het verstrooien van haar as: haar stiefdochter Nora met haar man Ben, hartsvriendin Anneke Grönloh en manager Bart Peeters. Haar andere twee stiefkinderen wilde Mieke er niet bij hebben. 'Dat was niet vanwege ruzie of andere problemen,' vertelt Bart Peeters in gesprek met Story. 'Maar dat kwam gewoon omdat Nora, die ook haar uitvaart regelde, voor Mieke voelde als haar eigen dochter. Die twee hadden echt een vertrouwensband.'

In eenzaamheid uitgestrooid

Door het ontbreken van Anneke en Bart verstrooiden Nora en haar man Ben met zijn tweeën de as van een van de grootste artiesten die ons land ooit gekend heeft. 'Dat gebeurde in de week van haar verjaardag, op 14 juni, in de buurt van het uitvaartcentrum in Zeist, waar ze ook gecremeerd is,' zegt Bart. 'Op exact dezelfde plaats als waar haar tweede man Jan Vermeulen, de vader van Nora, in 2014 is uitgestrooid.'

Lees het hele verhaal nu in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders