Net als bij haar crematie wilde zangeres Mieke Telkamp ok bij het verstrooien van haar as niet te veel pottenkijkers hebben. Haar wens was dat alleen haar stiefdochter Nora en haar man Ben erbij waren, samen met hartsvriendin Anneke Grönloh en manager Bart Peeters, waardoor de as van Mieke in eenzaamheid werd uitgestrooid.

Lees ook: Anneke Grönloh neemt moeilijkste beslissing van haar leven

Vier mensen

Anders dan haar publieke bestaan als gevierd zangeres heeft Mieke Telkamp, vooral bekend van haar uitvaarthit Waarheenwaarvoor, er voor haar dood bewust voor gekozen om maar vier mensen aanwezig te laten zijn bij het verstrooien van haar as: haar stiefdochter Nora met haar man Ben, hartsvriendin Anneke Grönloh en manager Bart Peeters. Haar andere twee stiefkinderen wilde Mieke er niet bij hebben. 'Dat was niet vanwege ruzie of andere problemen,' vertelt Bart Peeters in gesprek met Story. 'Maar dat kwam gewoon omdat Nora, die ook haar uitvaart regelde, voor Mieke voelde als haar eigen dochter. Die twee hadden echt een vertrouwensband.'

In eenzaamheid uitgestrooid

Door het ontbreken van Anneke en Bart verstrooiden Nora en haar man Ben met zijn tweeën de as van een van de grootste artiesten die ons land ooit gekend heeft. 'Dat gebeurde in de week van haar verjaardag, op 14 juni, in de buurt van het uitvaartcentrum in Zeist, waar ze ook gecremeerd is,' zegt Bart. 'Op exact dezelfde plaats als waar haar tweede man Jan Vermeulen, de vader van Nora, in 2014 is uitgestrooid.'

Lees het hele verhaal nu in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders