Michelle Obama Becoming

Michelle Obama heeft gisteravond haar fans in Amsterdam op het hart gedrukt hun eigen verhaal te vertellen tijdens de laatste zitting van haar boektour An Intimate Conversation with Michelle Obama. Duizenden mensen, onder wie veel vrouwen, waren naar de Ziggo Dome gekomen om het verhaal te horen van de voormalige first lady van Amerika.

Obama werd met luid gejuich onthaald en kreeg na afloop een staande ovatie. 'I love you', klonk het tijdens het interview door CNN-journalist Isha Sesay door de zaal. De aanwezigen luisterden aandachtig naar de vrouw van oud-president Barack Obama. Een 'intiem gesprek' werd de bezoekers vooraf beloofd en hoewel de omvang van de concerthal anders zou doen vermoeden, gaf ze de aanwezigen een kijkje in haar leven.

Haar verhaal

Zo vertelde ze - met veel privéfoto's op de achtergrond - uitgebreid over haar jeugd, over hoe ze viel voor haar man, over hoe ze in het Witte Huis kwam en daar het personeel opdroeg haar dochters niet te bedienen, over de keuzes die ze maakte en over de strubbelingen die gepaard gaan met een huwelijk.

Kwetsbaar

Obama had ook een boodschap, vooral aan vrouwen en mensen met een andere huidskleur die zich volgens haar niet voldoende gezien voelen. Ze sloot af met de woorden: "Durf kwetsbaar te zijn. Zo vinden we een stem. Dit gaat niet om Michelle Obama. Dit gaat om ons allemaal. Wees niet bang om open te zijn. Wees moedig en hoopvol. Dat zijn we verplicht aan onze volgende generatie."

Article continues after the ad

Rolmodel

De avond begon met vier vrouwen en een man die op het podium kort vertelden wie zij waren en wie ze wilden zijn, onder wie cardioloog Harriette Verweij uit Leiden, die een rolmodel wil zijn voor de nieuwe generatie. 

Bedankt Europa

De show in Amsterdam was de laatste van de zes steden in de Europese tour ter promotie van Michelle Obama's autobiografie, de bestseller Becoming. In haar verhaal op Instagram bedankt ze dan ook Europa voor haar boektour. "Ik wil Europa bedanken voor het welkom, de liefde en positiviteit. Het was een geweldige reis", aldus Michelle.

De duurste kaartjes waren 1000 euro inclusief een 'meet en greet', maar op dringend verzoek van de voormalige first lady waren er ook tickets vergeven aan minderbedeelden. Volgens organisator Mojo wilde ze iedereen in de gelegenheid stellen erbij te kunnen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Instagram | Beeld: ANP