Drie weken geleden werd Michael van der Plas naar eigen zeggen hardhandig door de politie opgepakt, omdat hij zou handelen in nep-merkkleding. Voor het eerst vertelt de realityster over die bewuste dag.

Michael vindt het wat overdreven dat de politie hem vorige maand met veel machtsvertoon inrekende.

Bivakmutsen op

'Het arrestatieteam, inclusief bivakmutsen en getrokken wapens, stormde naar boven en greep me vast. Ik moest op mijn knieën en werd geboeid', zegt de realityster in De Telegraaf, zijn eerste interview sinds hij vorige week op vrije voeten kwam.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op

Wapenhandel?

'Misschien heeft het met mijn verleden te maken. Er zijn ooit eens wat verdenkingen rondom mij geweest, wat met wapens te maken had. Daar ben ik nooit voor veroordeeld en het is ook een onzinverhaal. Waarschijnlijk hebben ze geen enkel risico willen nemen', aldus de veertigjarige Michael.

Article continues after the ad

Naïef

De ex van Samantha 'Barbie' de Jong heeft naar eigen zeggen volledig open kaart gespeeld tijdens zijn verhoren. 'Een beetje kleding verkopen, dat zal zo’n vaart toch niet lopen? Daarbij heb ik eerlijk verteld hoe alles zit. Ik heb er immers reclame voor gemaakt op mijn Instagram-account. Daar kan je niet omheen. Het is misschien een beetje naïef geweest om het op sociale media te zetten, dat realiseer ik me nu ook wel.'

Schnabbelen

Niet alleen Michael, maar ook zijn verloofde Naomi Dijkstra moest de gevangenis is. Michael: 'Ik vind het wel enorm heftig dat Naomi meegetrokken is in deze ellende. Het is ook het eerste wat ik tegen de hulpofficier heb gezegd, dat mijn vriendin naar huis moest. Die hoort niet in een gevangenis te zitten. We hebben nooit voor ogen gehad dat dit zoveel kon veroorzaken, waar we mee bezig waren. We deden dit om wat geld bij te verdienen omdat er nog weinig inkomsten waren door de coronatijd. Het was puur om wat bij te schnabbelen.'

Tussen de grote jongens

De drie weken detentie zijn Michael niet in de koude kleren gaan zitten. 'Ik zat tussen mensen, die twee, vijf of zelfs al twaalf jaar vastzaten. Allemaal voor verschillende delicten. Bewust heb ik niet willen weten waarvoor men daar zat. Ik dacht wel: 'wat doe ik hier, ik ben eigenlijk maar een kruimeldief?' Inmiddels zijn Michael en Naomi weer vrij, maar de zaak is nog niet afgesloten volgens het Openbaar Ministerie.

Bron: De Telegraaf Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.