Toen Merel Westrik in april een appje kreeg van Linda de Mol dacht ze eerst dat het een grap was. Het berichtje zorgde voor behoorlijk wat argwaan bij de presentatrice, die woensdag voor het eerst te zien is in haar nieuwe talkshow Ladies Night op Net 5. 

"Ik had haar nog nooit gesproken, en had haar nummer niet. Dus ik keek naar de profielfoto op WhatsApp", vertelt Westrik in het AD over het appje waarin 'Linda de Mol' haar vraagt terug te bellen. Die profielfoto vertrouwde de kersverse talkshow-host absoluut niet. "Je kan mij meer vertellen, maar dit is niet Linda de Mol, die elke maand voor haar magazine een fotoshoot doet. Dit is een grap of De Coen en Sander Show. Dus ik reageerde niet."

Article continues after the ad

Wel gebeld

De brunette reageerde dan ook niet meteen. "Totdat ik dacht: dit is toch wel gek. Ik vroeg een visagist van wie ik wist dat ze Linda kende of het haar appfoto was. Toen zij zei van wel, heb ik meteen Linda gebeld en gezegd dat ik dacht dat ik in de zeik werd genomen. "Gelukkig moest zij ook hard lachen."

Heftige periode

Ook na dat telefoontje zei de presentatrice niet direct 'ja'. "Ik zat in een periode waarin veel veranderde in mijn leven. Dus ik dacht wel even: mijn huis is eraan, mijn relatie is eraan, moet ik nu ook nog m'n werk..?", zegt Merel, die begin augustus bekendmaakte RTL Nieuws te verlaten. "Maar ik hou ervan om veel mee te maken en te leren. Die nieuwsgierigheid trok me over de streep. Ik ben 39, he. Dan is dit het wel een beetje."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Peter Smulders