De fans van Martien Meiland en zijn familie gissen al jarenlang naar de identiteit van de vader van kleindochter Claire (3), het dochtertje van Maxime. Story spoorde hem op, en sprak meteen zijn vader die zich enorm opwindt over, volgens hem, leugens in Martiens biografie.

In Martien Meilands onlangs verschenen biografie wordt ingegaan op de identiteit van de tot nu toe in de luwte gehouden vader van kleindochter Claire, van wie aan insiders slechts bekend was dat hij luistert naar de naam Jaap. Claire’s moeder, Martiens dochter Maxime, vertelt in het boek dat ze hem al lange tijd kende. Uit Story-onderzoek is gebleken dat Jaap (achternaam en overige gegevens bekend bij Story) een 25-jarige Sassenheimer is, aan wiens knappe trekken direct te zien is dat hij de vader van Claire is.

Onwaarheden

Volgens de familie Meiland werd na een ontmoeting het contact met de familie van Jaap verbroken. Dat blijkt echter helemaal niet te kloppen! ‘We hebben contact met de familie Meiland,’ vertelt Jaaps 59-jarige vader Jan. ‘Het belangrijkste is dat het goed gaat met Clairtje. Daar hebben we met de familie Meiland goed over gesproken.’ Ook Jan heeft intussen kennisgenomen van de biografie van Martien. Volgens Jan staat het boek vol onwaarheden. Hij ontkent dat zijn vrouw hem heeft verlaten omdat hij in een rolstoel terechtkwam. ‘Dat is helemaal niet waar,’ zegt Jan met een harde lach. ‘Er kloppen zoveel dingen in dat boek niet. Maar ik ga daar niet dieper op in. Wel kan ik vertellen dat ik geen dwarslaesie heb. Dat is niet waar. Ik weet niet waarom dat is opgeschreven. Maar ik maak me daar niet druk om. Nogmaals: het welzijn van Clairtje is het belangrijkste!’ Hopelijk wordt opa Jan door de Meilandjes blijvend in de gelegenheid gesteld om zich over het leven van kleine Claire te kunnen informeren, anders zou hun kennelijk ontvlambare contact weleens kunnen uitlopen op een familiestrijd.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.